hur gör de proteser ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-08

Förbereda Your Mouth

Det första steget att få proteser har att göra med munnen , inte tandproteser . Din tandläkare kommer att behöva göra några beslut om den optimala villkor för munnen innan du gör en rösterna. Om tänder ska dras , vilka tänder ? Om tänderna är att stanna kvar , behöver de arbeta innan du köper en avgjutning av din mun ? Om du är att få implantat-antingen mini-implantat eller full implantat-vilka planer måste göras för att placera dem och låta munnen att läka innan ett gäng munnen ? Alla dessa överväganden måste beaktas , och alla arrangemang som behövs ska vara klar innan en gjuten kan tas .

Med The Rough Cast

När din mun har förberetts för dina proteser , kommer en avgjutning göras av munnen . Om du bara får en övre eller undre protes endast kommer den del av din mun gjutas . En bricka formad som antingen käken eller gommen kommer att fyllas med en snabbhärdande cement-liknande substans . Facket kommer att halkade på plats i munnen och får möjlighet att företaget upp. Det kommer då att tas bort . Dessa grov avgjutningar av din mun kommer att användas för att skapa en personlig bricka för en finare passande att följa .

en finare Gjutning

Den grova rösterna utgör grunden för en personlig bricka som följer nära den exakta storleken , kurvor och vinklar i munnen . Detta fack kan sedan användas för att skapa en annan mycket mer exakt rösterna , som kommer att användas för att skapa själva formen för montering protes.

Mockup

Denna fina mögel kommer först att användas för att göra en protes speciellt för beslag . En krans används som bas för vax tänder . Detta används sedan för att kontrollera storlek, vinkel , justering , färg och form av enstaka tänder . Vax tillstånd böter ändringar göras som en del av anpassningsprocessen. När hela protesen passar till belåtenhet för dig och din tandläkare och alla anteckningar på kosmetiska detaljer har gjorts och detta vax och plast protesen kommer att bli modellen för ditt riktiga protesen .

Slutprodukten

dentala prosthetician kommer att använda en kombination av akryl , harts , metall och i vissa fall , porslin att skapa den slutliga protesen . Detta kommer att återföras till ditt tandläkarens för en slutlig kontroll . Om det finns några återstående problem , kommer det att vara tillbaka tills en fungerande slutprodukt rensas . Det är mer troligt att du kommer lämna med en passande protes .

Justering

Den sista etappen för att få en ny protes eller uppsättning av tandproteser är det steg som inträffar när du sätter dem att använda . Oavsett hur väl tillverkade en protes är , det kommer att finnas hur det inte fungerar hur din ursprungliga tänder gjorde eller hur din sakta försämras tänder har . Som ett resultat kommer det att finnas en anpassningsperiod som du lära hur man ska äta , dricka och tala . Det finns sannolikt ett visst obehag som ditt tandkött och gom vänja sig vid närvaro av akryl protes. Detta är lika mycket en del av processen som originalet tillverkning , dock , och innan du får panik och skynda tillbaka till tandläkaren , bör du ge dig själv lite tid att anpassa sig .

Previous:nothing Next:hur mycket kostar det att få dina tänder vit ?

Relaterade artiklar


 • fixation behandling
 • invisaline vs tråd hängslen
 • vad är orsakerna till diastema ?
 • vad är Invisalign ?
 • hur man ska äta när man har tandställning
 • hur man gör te munvatten tree olja
 • hur man hittar naturliga sätt att bleka tänderna
 • Hur du tar Invisalign Självtest
 • hur man ska behandla tandköttsproblem naturligt
 • hur man introducerar tandtråd till barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com