hur man kan stoppa kräkreflexen hos tandläkaren

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-04
Du är inte ensam om du har en stark kräkreflex stund i tandläkarstolen . Det är inte kul. Med X-ray filmer eller instrument som på baksidan av din mun är oftast orsaken till det . Läs vidare om olika sätt att slappna av och distrahera dig att komma förbi kräkreflexen
1

Attityd

Du är inte ensam om att ha en kräkreflex hos tandläkaren . Det är en vanlig sak som händer omkring en i varje 5 personer . Så , är du normal . Innan du går till tandläkaren, fokusera på hur lyckligt lottad du är att ha bra tandvård . Försäkra dig själv att du kommer att vara OK , och du kan minska kräkreflex med dessa tips . Var i tid för mötet . Smile. Andas.
2 .
Anslut

Det är bra att tandhygienisten eller annan tandläkare om du säger att du är bekymrad över kräkreflexen under de förfaranden i dag. Den hygienist eller annan tandvård Professional är en person som har att hjälpa andra . Det är därför hon är på detta område . Hon kan försäkra er att ni inte är den enda som känner så här . Hon kommer att uppskatta att veta din oro . Hon kommer att göra en insats för att ta x -ray-filmer ur din mun så snart som möjligt , och kommer att göra allt hon kan för att hjälpa dig bli mer bekväm .
3 .
Breathe

Andas genom näsan . Koncentrera dig på andningen . Ofta när man är orolig , hittar du dig själv att hålla andan . Det är bättre att koncentrera sig på att fortsätta andas . När instrument är i munnen , måste du andas genom näsan.
4 .
Flytta Foot

distrahera dig medan din mun är öppen . Ett tips från en tandhygienist är att lyfta din högra fot upp och ner 5 gånger , sedan flytta vänster fot upp och ner fem gånger . Håll noga räkning och lyft medan du bita ner för att hålla röntgenfilm , eller tills instrumenten ur munnen . Var noga med att flytta fötterna försiktigt , så du inte skakar hela kroppen , vilket stör vad tandläkare försöker göra !
5 .
få dem att prata

distrahera dig . Fråga hygienist eller tandläkare öppna frågor om orelaterade saker i mellan att ha munnen öppen . Fråga om sina barn , eller sport , eller hur de som en TV- show. Om du får dem att fortsätta prata medan du " öppnar bred " , det ger dig något att koncentrera sig på att distrahera dig .

annan sätt att distrahera dig är att titta upp i taket . Många tandläkare kontor har bilder där uppe för dig att titta på. Det kan finnas bilder på blommor eller fåglar , eller fjärilar . Inuti huvudet , lista alla fåglar du kan tänka dig , eller räkna hur många fjärilar det finns , eller räkna ner baklänges från 100 . Andas.

Scrolla ner för mer resurser , tips och varningar .

tips och varningar


 • Om du befinner dig spänna upp och munkavle , kommer din tandläkare ta bort vad som finns i munnen . Samla dig själv , och börja om . Andas.
 • Nu när du har varit framgångsrika på att minska kräkreflex , du troligen bli ännu bättre på att slappna av och distraherande nästa gång du går till tandläkaren.
 • Om du bara inte tycks kunna slappna av , fråga din tandläkare om sedering tandvård . Sedering tandläkare också kan göra sedering tandvård .
 • Om du spänd upp , ge inte upp . Börja om igen . Du kan göra det!


 • Previous:nothing Next:hur du tar bort svåra fläckar tänder och har ett vackert vitt leende

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en resa till tandläkaren mindre stressande
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • hur man hittar befrielse från tandvärk
 • hur man får vitare tänder med hjälp av enkla steg i hemmet
 • hur man hittar billiga eller gratis tandvård
 • Hur är tänderna implantat gjort ?
 • hur man rengör tänderna för barn
 • tand smärtlindring produkter
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
 • sätt att förebygga tandköttsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com