hur mycket kostar det att få dina tänder vit ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-08
Ett vackert leende är en av de första sakerna folk märker . Whitening , även kallad blekning , tar bort fläckar på tänderna och förbättrar utseendet . Snygga tänder är vackra och är också ett tecken på god hälsa och förtroende . Vitare , ljusare tänder är också stora pengar för tandläkare och företag som säljer tand whiteners . Att veta hur man väljer en som passar bäst för dina behov kan vara den minst kostsamma och mest effektiva alternativet

Orsak av missfärgning av tänder

Tänderna blir missfärgade på grund av ålder , genetik , mediciner , rökning , skador och även bara från färgen på tänderna . Några tänder har en grå underton och andra en mer gul . Olika toner kommer att svara på vissa produkter bättre än andra.
Dark-färgad mat som kaffe, te och vin kan ge fläckar på tänderna med tiden . Om inte dessa livsmedel tas bort från din kost , måste du bleka ofta .

Blekning kontra Whitening

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har strikta normer för hur de villkor Blekning och Whitening kan användas för att sälja produkter för tänderna . Blekning används när produkten är för tänder som är gjorda vitare än sin naturliga färg .
Whitening är benämningen på att ta bort fläckar , smuts och skräp . Tekniskt sett kan tandkräm anses vara ett blekmedel , eftersom det rensar saker utanför tänder .
De flesta företag använder termen vitare när man hänvisar till produkter som blekmedel ( väteperoxid eller karbamidperoxid ) eftersom blekning har en bättre klingande överklagande . Om ditt mål är att ha vitare tänder och du ska köpa en tandkräm som är märkt som blekning , kontrollera etiketten att det finns blekmedel i ingredienserna .

Professional

Professional blekning kan göras på ett tandläkarpraktik eller ges som ett kit för att ta hem och använda . Tandläkare använder högre koncentrationer av väteperoxid ( blekmedel ) och kan leda till mer betydande färgförändring snabbare än att använda over-the -counter produkter . Men kostnaden kan vara betydligt högre också . För att få dina tänder vit i tandläkarpraktik kostar ca $ 650 per besök under 2009 . Kit från din tandläkare att du använder hemma kan ta längre tid men fungerar bättre och snabbare än de du kan köpa i butikerna . Vissa typer du ansöka om en halvtimme eller en timme åt gången , och några du lämnar på natten , de kan kosta allt från $ 100 till $ 400

Over the Counter

Köpa blekning kit i butiken utan recept . är det billigaste sättet att få vitare tänder . Enligt American Dental Association , är denna typ av tandblekning säkra och effektiva, men fungerar inte lika bra eller lika länge som den typ av behandlingar som finns tillgängliga i en tandläkarmottagning. Hem blekning kit kommer i remsor , brickor , färg eller pensel-på applikationer , många inte täcker alla tänder , bara fronten som är mest synliga . Beroende på vilken typ du väljer , priser på större butiker rad från $ 20 till $ 80 i genomsnitt .

olika nyanser av vitt

Standarden guide som används av tandläkare kallas Vitapan Classic Shade Guide, som har 16 nyanser av vit ordnas från mörkaste till ljusaste och delas in i fyra färggrupper . De flesta vitare kan ändra tand färg från två till sju nyanser olika

Överväganden

Några vitare kan orsaka känslighet och tandköttet irritation , men det är oftast inte en orsak till oro . Gravida eller ammande kvinnor rekommenderas att undvika tandblekning .

Previous:nothing Next:det bästa botemedlet för tandvärk

Relaterade artiklar


 • Varför är vattkoppor ?
 • hur man gör falska tänder hemma
 • problem med Invisalign
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna noggrant
 • hur är proteser gjorda ?
 • Hur man sköter om lumineers på tänderna
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • hur man kan bli av en tandvärk
 • hur man gör en stor tandborste
 • hur man lindra smärtan av känsliga tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com