information om tandimplantat

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-22
Tandimplantat är konstgjord ersättning för förlorade tänder . De är en permanent och tillförlitlig lösning som framstår som naturligt . Byta en förlorad tand kan förbättra patientens fysiska och psykiska välbefinnande . Även om förfarandet kan vara dyrt och fysiskt intensiv , andelen framgångsrika dentala implantat är höga

Syfte

Syftet med ett tandimplantat är att återställa funktion och utseende på en tand som har gått förlorat. En saknad tand kan negativt påverka en persons totala tandhälsa samt självkänsla . Olyckor , sjukdomar i tandköttet och karies kan leda till förlust av en tand . Om tanden inte ersätts genom kosmetiska medel , då tala och tugga kan bli svårt . Det

typer av implantat

är två populära typer av dentala implantat som används idag . Det vanligaste är en endostala implantat , som implanteras i käkbenet . Skruvar, cylindrar eller blad används för att hålla implantatet på plats . En subperiosteal implantat är ett som är fast i tandköttet med metall inlägg . Subperiosteal implantat används på patienter som inte har det optimala benstomme för en endostala implantat .

Förfarande

Tandimplantatet förfarande är ett mycket involverad process som kan ta månader att slutföra . Förbereda munnen för ett implantat kommer att omfatta förankring basen i ett tandimplantat och gör det möjligt att smälta i munnen . Enligt konsumentskyddslagen Guide till Tandvård , kan detta preliminära implantat ta tre till sex månader för säkring och läka. Medan patienten väntar för implantatet att ta , kommer en krona placeras över basen . När framgångsrikt läkt , en protes tand kommer att cementeras av metall som som förankras i munnen .

Kostnad

Tandimplantat kan bli väldigt dyrt , beroende på hur många tänder behöver bytas ut och vem som utför förfarande . Konsumentverket Guide till Tandvård uppskattar att en enda tandimplantat kostar $ 1. 000 till $ 5. 000. En full- mun restaurering dock normalt kostar $ 24. 000 till $ 100. 000. Vissa försäkringar kan täcka en del av ett tandimplantat förfarande .

eftervård

Patienter kommer att uppleva ömhet eller smärta omedelbart efter förfarandet . Detta kan enkelt behandlas av läkare övervakar processen . När tandimplantat har läkt , bör det inte behandlas annorlunda än en vanlig tand . Det kräver regelbunden tandborstning och tandtråd . Uppföljningsbesök till en tandläkare eller parodontolog kommer att se tandimplantat har ordentligt förankrad i mun och förblev ren .

Previous:nothing Next:tunga infektioner & sjukdomar

Relaterade artiklar


 • hur man får finansiering för tandvård
 • tandvärk behandlingar
 • botemedel för tand värk
 • förebyggande av orala sjukdomar
 • hur man introducerar tandtråd till barn
 • hur man förvarar och ren Invisalign hängslen
 • sätt att stoppa dålig andedräkt
 • farorna med tandblekningsmedel
 • hur man underhåller perfekta tänder
 • kräfta öm rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com