som uppfann tandimplantat ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-08
De gamle visste att de saknade tänder var inte bra , och många kulturer , inklusive de gamla egyptierna , experimenterade med hjälp av material som vi aldrig skulle tänka att sätta i våra munnar idag som den näst bästa efter att våra verkliga tänder . Men tandimplantat som vi känner dem är ett relativt nytt fenomen-uppfann inte på syfte och inte ens av en tandläkare

Historia

Enligt den internationella kongressen för Oral Implantologists , världens största tandimplantat organisation återhämtade arkeologer på 1930-talet gamla Maya dödskallar , med bevis för att snidade snäckskal hade spikas i käkbenet att skapa några av de tidigaste formerna av konstgjorda tänder . Arkeologiska bevis från andra kulturer , inklusive etruskerna i Italien och egyptierna , visade att gjutjärn, koppar och även oxar ben användes för att göra de första tänderna substitut . Några av dessa tidiga experiment fungerade faktiskt bra , så småningom fixeras benet precis som riktiga tänder .

artonhundratalet

Detta århundrade var en av betydande vetenskapliga upptäckter, och rike tandimplantat gick inte oberörd under denna tid period . Tandläkare under denna era ersätts ruttnande tänder med utdragna tänder från andra människor. Som ni kanske förstår , var andelen framgångsrika inte högt på grund av infektion på grund av grovt hederliga ersättare . Enligt en rapport i sammanställningen av fortbildning för tandläkare under hela århundradet porslin , guld, silver och med leda användes som implantat , med varierande framgång .

Strock

Stora framsteg gjordes när Dr AE Strock av Harvard använde en blandad legering som kallas vitallium i benet i det följande århundradet . Enligt LA implantat , ett Kalifornien-baserade företaget kosmetisk tandvård och implantat rutinerna visade det vitallium implantatet första framgångsrika på djur och användes senare på människor . Det fortfarande används för vissa implantat idag

Titanium

Den största genombrottet i implantologi kom när svenska ortoped Per Ingvar Brånemark upptäckte metallen titan värde till syntetiska tänder-rent av en slump . Han forskar kring hur ben läkt i kaniner genom att infoga en titan enhet till djurens lårben . En oavsiktlig konsekvens blev att dyr utrustning titan smält till benet i ett par månader. Läkaren hade helt omedvetet , upptäckte processen för osseointegration , där ett främmande ämne obligationer leva benvävnad , enligt tandimplantat Guide , en omfattande webbplats för patienter och tandläkare om ins och outs av implantat och implantat-relaterade innovationer .

Impact

Detta genombrott skedde 1952. År 1965 genomförde Brånemark sin första titan rotade ingreppet på en frivillig. År 1978 , kommersialiserade han Brånemark titanskruven . Enligt LA implantat , har mer än 7 miljoner implantat använts under Brånemark namnet sedan dess.

Egenskaper

Dr Brånemark upptäckt har lämnat ett stort intryck på tandvården . Chansen finns , om du får ett implantat blir det titan-rotade . Det beror , enligt den internationella kongressen för Oral Implantologists , är metallen både lätt och tålig . Till skillnad från andra metaller , avvisar att kroppen inte titan .

Previous:nothing Next:göra lumineers fixa placerade tänder ?

Relaterade artiklar


 • komplikationer efter visdom tänder avlägsnande
 • hur man hittar prisvärda rabatt tandhälsa planer
 • hur man hanterar barn och hängslen
 • hur du tar bort popcorn från tänderna
 • orsakerna till ont i tandköttet
 • hur man sparar på tandvård
 • hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad
 • Så här avslutar tandlossning
 • Definitionen av apikal parodontit
 • hur man förebygger karies
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com