tänder implantat

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-14
Tandimplantat har funnits sedan 1960-talet och har successivt utvecklats till den perfekta substitut för den äkta varan . Förfarandena för montering av dessa dentala apparater har också avancerade och är nu mer integreras än någonsin . Många patienter kan göra denna procedur på polikliniskt . Detta beror dock på vilken typ av implantat tandläkaren rekommenderar för patienten

Utvärdering

En preoperativ utvärdering kommer att behöva göras för patienter att ta reda på om de är kandidater för dentala implantat. Det finns många faktorer beaktas av tandläkaren , bland annat hälsa käkbenet , benstyrkan , ålder patient, och hur länge en patient har varit utan tänder . Flera tester kommer att beställas av tandläkaren och dessa kan omfatta en dentascan , datortomografi och blodprov . Tandläkaren kommer sedan att diskutera möjliga alternativ med patienten så att han förstår vad de val av implantat är .

Bengraft

Det finns tillfällen då bentransplantat är nödvändigt för att rekonstruera en patients käkbenet . Käkben kan behöva återuppbyggnad efter en allvarlig olycka som orsakade benförlust eller när en person har varit klädd i proteser under en längre tid . Om bentransplantat behöver göras , kommer detta vara det första steget i processen och det kommer att förlänga processen . Webbplatsen för Mayo Clinic rapporterar att de flesta ben som används i ympning är hämtad från en annan del av personens kropp . Endast en liten mängd ben är nödvändigt för att uppnå detta mål . Men tar det tid för benet att läka och stabilisera så käkbenet effektivt kan hålla implantatet strukturer . Denna process kan ta fyra till sex månader .

Skruva Infogande

Webbplatsen för Mayo Clinic rapporterar att det första steget i tandimplantat är att sätta in en gängad titan cylinder i käkbenet . Detta görs vanligtvis i ett öppenvården förfarandet under lokalbedövning , om bara några tänder är gjort, eller narkos och sedering Om flera tänder görs .

Bone Fusion

När detta första steg är klar patienten skickas hem för att vila och låta implantat få fäste eller säkring med benet . Denna väntetid kan i allmänhet ta tre till sex månader. Patienten kommer att ha några stygn i munnen och kommer att bli ombedd att ta några försiktighetsåtgärder ( t. ex. ta infektion medicin eller använder p- skölj ) för att förhindra infektion av implantatet webbplatser .

Post Fusion

När titan cylinder och ben har smält samman , ett tak som liknar en tand kan läggas till. Detta görs så att tandköttet kan bildas kring en tand -liknande struktur . När tandköttet har haft tid att läka runt denna nya struktur kommer patienten att skickas till en tandläkare som kallas protetikern . Vid denna punkt kommer den tillfälliga locket tas bort och en ny , permanent tand kommer att läggas till .

Novum implantat

Enligt webbplatsen för Mayo Clinic , vissa patienter berättigade till Novum implantat . Novum är ett förfarande där implantatet sätts in , är beredd tandkött och tanden bifogade allt på en dag . Enligt Howard A. Popper , DDS , Marlissa J. Popper , DDS , och Jason B. Popper , BA , en prospektiv Novum patient måste ha en käkbenet adekvat form, höjd , bredd , bentäthet och tillräckligt med utrymme mellan de mentala foramen på båda sidor . Dentascans används för att utvärdera detta i patienter .

Previous:nothing Next:Medicare & tandvård förmåner

Relaterade artiklar


 • tandläkare verktyg
 • Vad händer om du sväljer tandtråd ?
 • hur man får en rabatterad tandvård rengöring när man inte har tandvårdsförsäkringen
 • vad som orsakar röda svullet tandkött ?
 • hur man gör xylitol munvatten
 • om överbett
 • Hur placerar tandläkare hängslen i ?
 • Hur du ska sköta dina tänder idag
 • alla typer av tandproteser
 • inte bakpulver fungerar bra som tänder blekmedel ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com