tand faner förfaranden

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-15
Dental faner porslin ärmar som permanent täcker tänderna . Kosmetiska tandläkare och några allmänna tandläkare erbjuder tand förfaranden faner , som i allmänhet består av tre kontor besök för successiva steg i behandlingen . Faner är vanligtvis används för att korrigera kosmetisk tandvård problem, såsom slitage , flisning , isolerade missfärgning och förlust av emalj . Eftersom tandvård faner är inte för alla , bör det första steget vara att träffa en tandläkare för en konsultation

Överväganden

I 202C den genomsnittliga kostnaden för tandvård faner var $ 1. 300 till $ 2. 000 per tand . Professional blekning är mer kostnadseffektivt att behandla utbredd missfärgning eller färgning av tänderna . Tandläkare reserv förfaranden tand fanér för patienter med övergripande god tandhygien och friskt tandkött . Dessutom är förfarandet inte normalt tillgänglig för människor med extremt sneda tänder , broar eller kronor på framtänderna . När din tandläkare bestämmer att du är en bra kandidat för fasader , börjar han en process som ibland kallas " le planering ", som innebär konstruktion av färg och form av fanér för att uppfylla dina kosmetiska mål genom att använda fotografier, modeller eller datorprogram .

Förberedelser

Det första besöket för förfaranden tand faner innebär förbereder tänderna för efterföljande steg . Till att börja med skrapsår tandläkaren bort en del av emaljen på tänderna att göra plats för porslinet . Vanligtvis tar bort han inte mer än . 5 mm av emalj , vilket inte är märkbart för andra såvida de inte står väldigt nära . Efter emalj tas bort , din tandläkare eller hennes bistå tar gips avtryck av dina tänder som dentallaboratorium använder för att skapa dina fasader . Processen med att konstruera faner tar ungefär en och en halv vecka till två veckor. Under denna tid kan dina tänder känner sig ovanligt sträva att ta och vara lyhörd för varmt och kallt .

Prova in

Den andra besök för tand faner förfarande kallas " prova-på . " Vid denna tid , platser tandläkaren fasaderna mot tänderna för att avgöra om den tekniker som bildas dem ordentligt . Tandläkaren söker eventuella oegentligheter och säkerställer att faner sitter stadigt. Du kommer att ges en möjlighet att undersöka faner och begära alla förändringar i sättet porslin visas . Det är viktigt att du gör din tandläkare känner till några betänkligheter under prova-på , eftersom ändringar vid ett senare tillfälle kan resultera i en försening i förfarandet eller att en extra kostnad . Vid behov kommer din tandläkare skickar faner tillbaka till laboratoriet för eventuella ändringar i slutet av prova-på .

Bonding

Under det sista steget i förfarandet , anbringar tandläkaren permanent fasaderna på tänderna . Till att börja med använder han en sur lösning till etch ytan av tänderna , vilket gör dem grovt . Därefter tillämpar hon en cement-liknande pasta till tänderna kallas komposit . Slutligen ställer han faner över dina tänder och placerar porslin . När faner är på rätt ställe, använder hon en specialiserad ljus för att torka och härda komposit . Hela processen kallas bindning .

eftervård

När tänderna faner proceduren är klar kommer din läkare schema återbesök för mindre forma . Det är viktigt att du regelbundet borsta och tandtråd din nya fasader , blottade tänder och tandkött i syfte att bibehålla god tandhälsa och hygien , eftersom hålrum och tandköttsproblem är möjligt även med faner . Årligen eller halvårsvis besök med din tandläkare är nödvändigt för att behålla faner . Med tiden kan det porslin bli slitna eller ens bryta .

Previous:nothing Next:botemedel mot dålig andedräkt orsakas av gingivit

Relaterade artiklar


 • hur man ska hålla munnen frisk
 • Hur du använder protesen självhäftande
 • om tandborste vård
 • hur man hittar ett barns tandläkare
 • hur man läka munsår från kemo
 • hur man rengör tandbroar
 • tandimplantat : biverkningar
 • hur man förebygger karies
 • typer av dentala deltoner
 • hur du tar bort en tand
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com