tandimplantat : biverkningar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-09
Processen med att ersätta en tand med en konstgjord dentala implantat kräver kirurgi . Som med alla operationer , kan din kropp inte riktigt upp till snus i timmar och dagar efter proceduren . Det är viktigt att veta vad som är normalt att uppleva post- op och vad som kan motivera ett samtal till doc

Svullnad

Puffy tandkött och uppsvullet ansikte är bland de biverkningar din tandläkare är mest sannolikt att nämna . Svullnaden är värst inom 48 timmar , och vanligtvis börjar avta efter det . En svullna ansikte får åtföljas av en styv käke-orsakad av svullnad , enligt den amerikanska Association of Oral och käkkirurger-certifierade Kentucky Oral Surgeons . Om svullnader inte lindras med fuktig gasväv eller ispaket och blir värre efter två dagar , måste du kontakta din kirurg .

Blåmärken

Det finns en god chans att du har lila och gula blåmärken i ansiktet och tandköttet efter operationen , enligt Mayo Clinic . Bli inte rädd om blåmärken tycks migrera från ditt ansikte till din nacke och axlar . Detta är en normal post- op svar som uppstår när vävnaderna störs under operation

Pain

Du är antagligen förväntar sig att känna viss smärta i området där ditt implantat placerades-. och du skulle vara korrekt att anta att . Smärtan kan tyda på ett problem om det tycks bli värre i 24 till 48 timmar efter förfarandet . Du kan behöva smärtstillande medel eller , i värsta fall kan det vara tecken på en otäck infektion , enligt Dr Clarence Lindquist för Oral käkkirurgi Dental Implant Center i Washington , DC

Infektion

Du kan vara en av de få som har en infektion om du får eskalerande smärta , i kombination med mer svullnad , feber som går över 101 grader Fahrenheit , eller dålig andedräkt eller dålig smak som härrör från implanteringsstället . Ring din läkare .

Nervskador

Ännu mer sällsynt än en infektion , enligt Colgate är nervskador som orsakas under operation . Om det händer , vet du det . Du har antingen smärta eller inte kunna känna något på läppen , hakan eller tunga . Vanligtvis inträffar nervskador när en tandläkare nicks nerven med en borr som han försöker att ersätta en tand i underkäken . Vanligtvis domningar är kortlivade , men ibland är det aldrig går bort .

Jaw Fracture

En annan olycka för ett förfarande kretsar kring en lägre tandimplantat kan vara en käke fraktur , då käkbenet är skadad under operationen. Jaw ledvärk , känd som TMJ ( käkleden sjukdom ) , kan också vara ett oönskat resultat , enligt Kentucky Oral Surgeons .

bihåleinflammation

När en övre tand ersätts , det finns en liten chans för skadelidande att bihålorna , enligt Colgate . De skador som händer när kirurgen av misstag borrar genom käkbenet och i bihålorna eller näsan , vilket resulterar i en infektion .

Previous:nothing Next:som uppfann tandimplantat ?

Relaterade artiklar


 • hur rengöra permanenta broar med vatten PIK
 • Crest White Strips biverkningar
 • vad ska du göra för en abscessed tand ?
 • naturliga muntorrhet behandlingar
 • tandläkare tips
 • naturliga tandblekningsmedel
 • hur man vitare tänder
 • hur man pressa ut all tandkräm
 • hur man vitare tänder gratis och naturligt hemma
 • hur säkert bleka dina tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com