tandsköterska daglig verksamhet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-22
Dental hjälpa är ett utmärkt karriär val om du är en god kommunikatör , gillar att jobba med människor , är skickliga med att använda händerna , njuta diversifierade arbetsuppgifter och kan arbeta självständigt såväl som en del av ett team . Vissa tandläkare assistenter hålla heltidstjänster , medan andra föredrar att arbeta deltid , ofta i mer än ett kontor . Tandsköterska uppgifter regleras av den stat där de är anställda , och varierar beroende på statens lag . American Dental Association finns en lista med dagliga aktiviteter , karriärmöjligheter , information om löner och utbildningskrav .

Dagliga aktiviteter

En tandsköterska bidrar till stämningen på kontoret genom att vara sympatisk , artig , omtänksam , medkännande och hjälpa patienterna att känna sig avslappnad och bekväm . Din dagliga verksamhet kommer att omfatta verksamhet på flera områden . Vid behandling rum , är du ansvarig för sittplatser patienter, och inrättandet av instrument som behövs för deras besök . Anamnes tas eller uppdateras , och , i många kontor , kommer dina arbetsuppgifter ingår att ta och registrera din patients blodtryck och puls . Du kommer att bistå tandläkaren varje förfarande som skall utföras , med röntgen och visningar för studie -modeller , om det behövs , blanda material för fyllningar eller för att användas vid beredningen av protetik såsom kronor . Du kan också vara skyldig att registrera uppgifter om patientens journaler under ledning av tandläkaren .

Dina arbetsuppgifter kan omfatta att ge munhygien instruktioner --- ordentlig tandborstning och tandtråd teknik och vård av kronor, broar Och proteser . Efter kirurgiska ingrepp , kommer du förklara postoperativa instruktioner till patienten . Efter avslag din patient måste behandlingen rummet och alla instrument som används skall rengöras och steriliseras . Instrument tas normalt att en sterilisering område där förfaranden för denna verksamhet beskrivs av Occupational Safety and Health Administration (OSHA ) måste följas . På deras hemsida har Lab Safety Supply postat OSHA , Center for Disease Control and Prevention ( CDC ) och American Dental Association ( ADA ) föreskrifter som omfattar sterilisering och andra säkerhetsåtgärder och förfaranden , till exempel , nål hantering och kassering . Sterilisering i allmänhet innebära skura de instrument för att ta bort skräp , följt av ultraljudsrengöring , sedan uppsamlare av instrumenten innan värmen sterilisering i autoklav . När sterilisering är klar , är instrumenten fortfarande förseglade i sterila påsar , återvände till behandlingsrum .

I laboratoriet kommer du blanda material för att göra avgjutningar från visningar tidigare tagit för studier modeller eller som en del av processen att konstruera proteser som kronor och proteser . När protetiska visningar är inställda ( torkad) och redo att förpackas för leverans till ett tandtekniskt laboratorium för bearbetning till de färdiga produkten skall de steriliseras enligt OSHA förordningar förslutna, och säckar .

Utöver din arbete i behandlingsrum och laboratorium , kan aktiviteter inkluderar lagerstyrning att hålla koll på leveranser och underlätta omflyttning . Dina arbetsuppgifter i verksamheten kontoret kommer att kräva att du ha goda kunskaper i användning av datorer och kan omfatta svara i telefon , bekräftar utnämningar , lämna in och dra patientjournaler, schemaläggning utnämningar , fakturering och arbetar med patientens påminner --- placera telefonsamtal för att schemalägga checkup utnämningar . Du hittar tandvård hjälpa är en givande och rolig karriär med möjligheter till anställning i privata kontor , praxis grupp , sjukhus, skolor, och militären.

Previous:nothing Next:information om tandimplantat

Relaterade artiklar


 • tandröta & sköldkörtelproblem
 • hur man tar emot billig tandvård vid en ackrediterad tandläkarhögskolan
 • hur är dentala faner tillämpas ?
 • hem rättsmedel för inflammerat tandkött
 • Vad orsakar vita fläckar på tänderna ?
 • invisaline vs tråd hängslen
 • Hur gummibanden arbeta med tandställning ?
 • hur man överlever ett tandimplantat
 • botemedel för munsår på tungan
 • hur man tar hand om en tandbro
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com