tandutvecklingen i spädbarn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-27

prenatala utveckling

De flesta barn föds utan tänder visar ( ungefär en på 2. 000 kan ha en synlig tand vid födseln ) , börjar tandutvecklingen långt innan ett barn föds . Mjölktänder ( eller mjölktänderna ) börjar bildas i livmodern ungefär två månader efter befruktningen. Permanenta tänder börjar att bilda kring den sjätte eller sjunde månaden . Mineralisering av en bebis tänder börjar i fjärde månaden av graviditeten , och kommer faktiskt att fortsätta som barnet växer till ett barn och sedan en tonåring . Fluorid , kalcium och fosfor tillsätts i tänderna struktur som tandanlag utvecklas . Näring av modern under graviditeten kan ha hög effekt på tandutveckling , eftersom barnets kropp är beroende av mamma för material som behövs för att bygga tänder . ,

tandframbrott

Vid födseln bebisar brukar ha 20 mjölktänder som kommer att bryta ut under de kommande tre åren . De första tänderna att komma in är de i mitten av ett barns mun , incisiverna . Dessa brukar börja komma in på cirka sex månader, men kan börja så tidigt som tre månader eller så sent som 12 . Övre och nedre rader av tänder följer ungefär samma schema ( men botten tänder oftast något föregå topp tänder ) . De två centrala incisiverna utbrott vanligtvis först, följt av den laterala incisiver på vardera sidan på dem . Nästa , den första molarer ( bakåt och åt sidorna av munnen ) , kom in på runt 13 eller 14 månader . Hörntänderna , tänderna mellan incisiver och första molarer , utbrott ca 16 månader . Senast är det andra kindtänderna , tänderna i mycket tillbaka , som kommer att bryta ut på ungefär 2 år .

Tandsprickning Process

Processen för barnsjukdomar är ofta en plågsam för ett barn , liksom att åtföljas av mer framträdande dregling . Föräldrar ger ofta sina barn bitringar eller andra leksaker avsedda att tuggas på, som tuggar kan bidra till att lindra smärtan av att skära tänder . Äta kall mat kan också vara lugnande för bebisar , och om nödvändigt kan föräldrar administrera barn-lämplig smärtstillande medel . Överdriven smärta eller feber bör inte vara en del av barnsjukdomar-dessa symptom eller andra frågor eller funderingar , är orsaken till att kontakta barnets läkare .

Infant Tooth Städning

Ett barns tänder kommer att växa i flera år , och medan de utbrott ( och permanenta tänder är fortfarande bildas ) , är nutrition fortfarande en viktig del av ekvationen . När tänder har brutit ut , rengöring av tänderna är också viktigt. Tandborste och tandkräm är inte nödvändigt att omedelbart , som när barn är unga tänderna kan rengöras med en fuktig trasa eller kompress . Rekommendationer från American Academy of Pediatric Dentistry visar barnets första tandläkartid vara antingen i ett år , eller sex månader efter den första tanden bryter ut, det som inträffar först . Detta första besök används ofta för att bekanta läkare och baby (och föräldrar) , och för att få vägledning för fortsatt barnsjukdomar och rengöring praxis .

Previous:nothing Next:hur att bleka tänderna med hemgjorda produkter

Relaterade artiklar


 • endodontist förfaranden
 • Hur sova med en hjälm
 • skäl för metallsmak i munnen
 • Hur man avgör om du bör köpa tandvårdsförsäkringen
 • kryddor som botar dålig andedräkt
 • vad är en tandkrona uppbyggd ?
 • rättsmedel för tandvärk smärta
 • hur man överlever få dina vattkoppor
 • hur man kan minska risken att utveckla sjukdomar i tandköttet
 • när ska du ta bort visdomständer ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com