tandvård faner förfaranden

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-03
Dental faner är tunna bitar av porslin kåda som täcker framsidan av tänderna . De är skräddarsydda för att återspegla den färg, storlek och form av varje patients tänder för en mer naturlig look. Faner används för att täcka färgade eller skadade tänder , eller att räta sneda tänder i stället för traditionella hängslen

Diagnos

Många familjen tandläkare kan söka tandvård faner , eller så kan du se en kosmetisk tandläkare som specialiserat sig på detta förfarande. Under det första besöket , eller samråd , berätta tandläkaren utseende du vill uppnå , eller de problem man vill fast . Tandläkaren sedan kommer att undersöka dina tänder och antagligen ta röntgenbilder .

Förberedelser

På det andra besöket kommer tandläkaren administrera anestesi eller lugnande medel för att förhindra smärta . Sedan han eller hon kommer raka bort den främre lager av emalj på tänderna , hålla sin allmänna form och storlek på samma sätt.

Att Faner

Sedan ska tandläkaren göra ett avtryck av dina tänder . Detta mögel kommer att skickas till ett laboratorium som specialiserat sig på fanér konstruktion . Med hjälp av mögel , kommer tekniker att skapa faner i storlek , form och tjocklek som passar konturerna av dina tänder . Denna process tar vanligtvis mellan en och två veckor . Tandläkaren kan också gälla provisorier på tänderna medan faner görs .

limning fasaderna

När tandläkaren har fått den klar uppsättning av fasader , kommer han att ta dig tillbaka till ett annat kontor besök . Tandläkaren kommer att tillfälligt placera faner på dina tänder för att kontrollera färg och passform . Han kan filen eller omforma dem på sitt kontor , och ändra färg efter behov med hjälp av dentala lim . Därefter kommer dina tänder rengöras , torkas och texturerat att hjälpa faner obligationen . Fasaderna är permanent bundna till tänderna med hjälp av en tandläkare lim , vilket skapar en stark position snabbt . De flesta fasader kan inte whitened , så tandläkaren kommer att ge ge en översikt om hur man undviker fläckar och hålla faner ljusa .

Följ upp

De flesta tandläkare kommer att be sina patienter att återvända inom några veckor för en uppföljning besök . De kommer att se fasaderna ordentligt limmas och inriktade. Dental faner vanligtvis varar mellan fem och 10 år , varefter de kommer att behöva ersättas . När faner har placerats på tänderna , måste du fortsätta med faner permanent , eftersom tänderna skyddande emalj har tagits bort .

Previous:nothing Next:vilken typ av läkare är en DMD ?

Relaterade artiklar


 • hur lätt tandvärk vid 2 på morgonen
 • hur man hanterar barn och hängslen
 • hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet
 • Crest White Strips biverkningar
 • hur du får ditt tuggummi behandlad av en tandläkare
 • Vad kan en tandläkare göra för att fixa luckor i tänderna?
 • muntorrhet behandlingsalternativ
 • definitioner av dentala instrument
 • proteser kontra implantat tänder
 • hur man kan befria er från dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com