typer av tandvärk

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-09
Många människor kommer att uppleva smärtan av tandvärk någon gång i sitt liv . Tandvärk kan orsakas av hål , trasiga tänder eller abscesser . Olika typer av tandvärk kan hjälpa tandläkaren avgränsa problemet och vidta åtgärder för att åtgärda det. Tandvärk kan också vara ett tecken på en underliggande sjukdom eller störning , t. ex. en sinus infektion eller käkleden sjukdom ( TJD )

Sharp tand smärta eller känslighet

Den här typen av tandvärk är skarp stickande smärta eller känslighet som kan komma och gå . Förlusten av tändernas emalj kan orsakas genom att borsta för mycket eller blir äldre . Skarp smärta eller känslighet för kalla drycker kan orsakas av vikande tandkött eller en hålighet . Smärtan från denna typ av tandvärk kunde vara början på en sprucken tand , röta eller en böld .

kronisk tandvärk

Kronisk smärta tand kan vara ett tecken på nervskada , karies , eller en följd av ett trauma till tänderna , till exempel efter en bilolycka , ett fall eller att träffas i munnen . Slipning tänderna orsakar nervskador om det händer under en lång tid .

tand smärta medan man äter

En tandvärk som bara inträffar när man äter kan vara på grund av karies eller en spricka i tanden på den sidan . Se en tandläkare för att ha checkat ut och tas om hand så snart som möjligt .

käksmärta

Visdomständer som påverkas kan orsaka denna typ av tand smärta och är normalt kände på baksidan av käkbenet . Slipning tänder tillsammans kan göra tänderna och käken ont . Käkleden störningar ( TMD /TMJ ) kan orsaka tand och käke smärta . Smärta från denna typ av tandvärk kan också upplevas i andra delen av ansiktet , såsom kindbenet , öga eller öra .

Throbbing tand smärta

Den här typen av tandvärk smärtan är svår och inte går bort . Svår tand smärta åtföljas av svullnad i ansiktet är ett tecken på en infektion eller böld . Se en tandläkare omedelbart om du upplever denna typ av ilningar i tänderna.

Betydande

Alla typer av tandvärk smärta aldrig bör ignoreras . Tolerera känslighet för varmt eller kallt livsmedel är smärtsam , men med behandling kan vändas . Upprätthålla en god munhälsa eftersom karies och tandköttsproblem kan leda till mer allvarliga hälsoproblem som innehåller bölder som kan sprida sig till hjärnan om de lämnas obehandlade . Tandköttssjukdomar har kopplats till tandlossning , hjärtsjukdomar och stroke .

Previous:nothing Next:tandimplantat : biverkningar

Relaterade artiklar


 • hur man skall bekämpa dålig andedräkt
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
 • Hur är tandkronor gjort ?
 • hur man gör ett recept för saltvatten gurgla för en öm tand
 • hur är proteser rebaseras ?
 • hur man gör en tandvärk försvinna
 • hur ta hand om tandköttet & tänder
 • typer av rotkanaler
 • muntorrhet huskurer
 • hur man hittar rabatt tandläkare och hängslen rabatt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com