vad som är bäst för en tandvärk ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-06
Alla vet smärtan av tandvärk , men många människor inte vet hur man behandlar den bästa . Den bästa behandlingen för en tandvärk är att se din tandläkare så fort som möjligt så att hon kan avgöra vad som orsakar tandvärk och reagera på lämpligt sätt ta itu med det

Fyllningar

Hål i tänderna orsaka tandvärk . Över tid med hjälp dina tänder att äta orsakar slitage på tänderna och kan leda till små hål i tänderna. Dessa hålrum måste fyllas av en utbildad tandläkare . De kommer att orsaka smärta till slut så även om du inte känner tandvärk smärta , om din tandläkare säger att du har en hålighet , låt henne fylla det .

Fyllningar kan falla ut över tiden . Detta händer oftast när en person äter något hårt eller grovt och det träffar tanden och sprickor det . Fyllningen kan den matas ut vid denna tid och den personen kommer att känna smärtan av tandvärk . Se din tandläkare så fort som möjligt om detta inträffar så du kan få tanden fyllas .

Abscess Tooth

När en tand börjar förfalla , utvecklar den hålrum . Med tiden som karies växer sämre , kommer bakterier attackera och infektera tanden . Detta kallas en abscessed tand och kommer att orsaka en hel del smärta . Smärtan från en abscessed tand är det värsta tandvärk smärta en människa kan ha . Den bästa behandlingen för en abscessed tand är extraktion av tand eller en rotfyllning . Din tandläkare kommer att bestämma vilken behandling som att använda beroende på tillstånd av tanden . Om tanden bölder , gå till tandläkaren så fort som möjligt för behandling .

Medicin

Många over-the-receptfria läkemedel kommer att lindra tandvärk smärta tillfälligt om du måste fördröja resan till tandläkaren . Enligt vilka läkemedel fungerar bäst för tandvärk , icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom Alvedon fungerar bäst för tandvärk smärta . Ta över disk läkemedel per anvisningarna på flaskan och din tandvärk smärta bör minska . Detta är dock bara en snabb lösning tills du kan se din tandläkare . Ta droger för att lindra tandvärk smärta ska inte betraktas som en permanent lösning.

narkotiska preparat såsom kodein lindra tandvärk smärta både före tandläkaren ser dig och efteråt , medan du återhämtar sig från tandläkaren behandlingar. Du kan bara få narkotika på recept , så din tandläkare kommer att föreskriva detta för dig .

Många tandläkare kommer också att förskriva narkotiska preparat till sina patienter som har efter-timmar tandvärk för att få patienterna genom natten tills tandläkaren ser dem nästa dag .

Previous:nothing Next:de bästa sätten att lindra tandvärk

Relaterade artiklar


 • hur man gör tandvårdspatienter bekväm
 • hur man kan bota en tand infektion naturligt
 • hur man kan förebygga tandlossning
 • peridex biverkningar
 • hur vitare dina tänder
 • vad som gör tänderna vita ?
 • om kvicksilver fyllningar på barn
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • hur du sparar en utslagen tand
 • hem rättsmedel för tand smärtlindring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com