vitlök botemedel mot tandvärk

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-19
Vitlök har länge ansetts vara en livskraftig hem rättsmedel för ilningar i tänderna. I själva verket har det rapporterats att grekiske läkaren Hippokrates trodde att vitlök lättat ilningar i tänderna. Vitlök kan vara en livräddare när en tandvärk slår på en dag när din tandläkare är inte på kontoret . Vitlök verkar vara en säker och effektiv lösning för tillfällig behandling av en öm tand tills professionell hjälp finns

Läkemedel Historia

Vitlök har fått beröm för sina antibakteriella egenskaper för mer än 150 år. År 1858 upptäcktes av Louis Pasteur som bakterieceller dog efter att de dränkt i vitlök . Under andra världskriget använde brittiska läkare vitlök som ett antibiotikum för att behandla sårade soldater . Det finns en lång lista över potentiella fördelar för tidskrävande vitlök , inte minst då lindring av ilningar i tänderna.

smärtstillande egenskaper

Om vitlök verkligen kan användas för att behandla tandvärk är det på grund av ingrediens allicin . Denna förening som bildas när vitlök krossas , är en naturlig antibiotika . Man tror att utsläpp av allicin kan fördröja eventuella bakterier som finns i en abscessed eller på annat sätt inflammerad tand . Vitlök fördelar utöver smärtlindring , man tror att dess antibakteriella , smärtstillande och anesthetizing egenskaper kan bidra till att bota tandvärk

Tillämpning

krossad vitlök eller vitlök olja placeras vanligen på det angripna tanden . När du använder färsk vitlök , är det viktigt att inte lämna dem på tandköttet under en längre period eftersom sveda kan förekomma . Du kan hitta ett lämpligt urval av färsk vitlök och vitlökspulver i affären . De flesta hälsokostbutiker och apotek säljer vitlök kosttillskott , extrakt och oljor . Vissa patienter använder vitlök tillsammans med kryddnejlika olja för att lindra tandvärk smärta .

biverkningar

Användningen av vitlök i allmänhet har inga allvarliga biverkningar . Det kan orsaka magbesvär i stora doser , och ett fåtal människor kan få en allergisk reaktion . Vitlök verkar vara säkra under graviditeten .

Previous:nothing Next:hur man gör naturliga tandblekning hemma

Relaterade artiklar


 • hur ta hand om tandköttet & tänder
 • om Sonicare laddare
 • Invisalign behandling
 • vad är avancerad parodontit ?
 • hur man ska behandla smärta från slipning och knyter tänder billigt
 • hur man förbereder ett barn för tandvård
 • hur man ska fastställa roterande eller Sonic elektriska tandborstar
 • orsakerna till dålig andedräkt
 • Hur polydent arbete?
 • finansiering för tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com