Förfarandet för partiella proteser

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-15
En partiell protes används för att ersätta en eller flera tänder . Dessa apparater kan förbättra en persons utseende . Genom att fylla i utrymmen där tänder saknas , kan partiella proteser hindra andra tänder från att flytta . Partiella proteser kan du också tugga bättre . Även om vissa partiella proteser är löstagbara , andra slitna permanent . Att vara utrustade för en partiell protes kräver flera besök hos tandläkaren kontor för att säkerställa en lämplig passform

Flippers

Simfötter är partiella proteser som ersätter förlorade tänder, lämnar utrymmen för naturliga tänder i mellan . Wire slingor är knutna att hålla protesen på plats . Även om en Flipper kanske inte ser lika naturlig som andra proteser , de är ett billigare alternativ för att ersätta saknade tänder . Nya tänder kan också läggas till protesen snabbt om en person förlorar fler tänder till karies eller tandlossning . En nackdel är att den oregelbunden form orsakar dessa partiella proteser att bryta lätt .

Fit

En löstagbar partialprotes är utformad för att vila på tandköttet eller gom . Metallspännen håller protesen på plats genom att klippa på intilliggande naturliga tänder. Utformningen av protesen är viktigt att förhindra plackbildning , särskilt när protesen och naturliga tänder möts . Lämplig passform förhindrar också mat från logi under protesen eller mellan protesen och naturliga tänder. Ibland , den naturliga tänder som protesen är knäppta måste krönas så att protesen kan fästas mer säkert .

visningar

En tandläkare tar intryck av övre och undre käken så att en tandtekniker kan göra gipsavgjutningar . Teknikern positioner sedan konstgjorda tänder i ett vax protes som placeras i patientens mun . Eventuella justeringar görs innan basen av den färdiga protesen är tillverkad av akryl eller metall . Vaxet tandkött av protesen ersätts då med rosa akryl att likna den naturliga tandköttet .

Uppföljning

eftersom formen på munnen förändringar som människor blir äldre , regelbundna återbesök är nödvändigt så att en tandläkare kan kontrollera passformen på protesen . Om en partiell protes har förskjutits i position eller tandköttet drar sig tillbaka , kan en justering nödvändig eftersom detta kan orsaka proteser blir löst. Löst sittande tandproteser orsakar ofta sår i munnen som kan leda till infektioner.

Bridges

Broar är utformade för att stanna permanent på plats . En bro är en falsk tand som fyller en lucka där en tand saknas . Förankrad i den naturliga tänder med metalband , gäller tandläkaren sedan harts eller cement för att hålla den falska tanden på plats . Korrekt montering är nödvändiga inte bara för patientens komfort , men eftersom en dåligt monterad bro kan skada en persons käke , tandkött eller kvarvarande tänder . Det tar vanligen minst två besök för en tandläkare att montera och justera en bro . Liknar processen för montering partiella proteser , tar tandläkaren ett avtryck av dina tänder .

Förebyggande

The American Dental Association betonar vikten av att rengöra naturliga tänder som en protes är metallspännen bifogas . Om tänderna inte är ordentligt rengjorda , kan plack bygga upp under knäppen . Detta ökar risken för sjukdomar i tandköttet och tandlossning .

Previous:nothing Next:hur mycket vet hängslen för tänderna kosta ?

Relaterade artiklar


 • Definitionen av PPO tandvård Netwok
 • om tandlossning och tandlossning
 • hur man gör en stor tandborste
 • kräfta öm rättsmedel
 • hur reparera en trasig protes
 • hur man kan eliminera en belagd vit tunga
 • Hur gör tandläkare proteser ?
 • Hur man väljer en dental försäkring plan
 • hur att förstå om tandblekning tuggummin arbete
 • om Periodontala sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com