Hur påverkar koffein har på människors tänder ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-24
Vi älskar våra koffein , oavsett om det kommer i form av en varm kopp kaffe på morgonen eller en eftermiddag ryck av iskall cola . Men för mycket av det kan göra dig skakis , höja pulsen och göra det svårt att somna på natten . Dryckerna som det kommer också kan påverka dina tänder

Identification

Koffein är en kemisk finns naturligt i kakao nötter , kaffebönor och teblad . De flesta människor äter koffein från kaffe, te , cola och choklad , men det finns även i energidrycker och smärtstillande .

Koffein fungerar som en tillfällig stimulans som erbjuder en fysisk eller mental energikick . För mycket kan dock orsaka förlust av benmassa , oregelbunden hjärtrytm och sömnbrist , bland andra problem .

Koffein och tänder

Även koffein dricker , särskilt kaffedrickare , kan med tiden märker att deras tänder utveckla bruna fläckar , Problemet är inte koffein . Snarare är det mörk vätska i sig som ändrar färg tand . Även icke-koffeinhaltiga cola kan orsaka fläckar .

drinkar som kommer att skada dina tänder

Medan koffein påverkar inte tänderna och kaffe endast kan färga dem , cola är inte så harmlösa . Den fosforsyror i cola-drycker fungera som en frätande medel och slita bort tandemaljen och gör det mer mottagliga för bakterier och så småningom till hålrum . Hög fruktossirap i vanliga läsk skapar också en grogrund för bakterier

En varning : . såsom kaffe och te, inte cola inte ger näring . Andra drycker är hälsosammare val , till exempel mjölk, vatten och frukt -eller grönsaksjuicer .

andra orsaker till Tooth färgning

Tooth färg kan förändras med åldern , som tunnar tandemaljen och gör att mer av den mörkare under lager , eller dentin , för att visa . Vissa läkemedel kan också påverka tandens färg , såsom tetracyklin och andra antibiotika.

Du kan begränsa ytterligare färgning av dricka färre mörka drycker . Din tandläkare kan ge råd om metoder för behandling av aktuella missfärgning .

permanenta lösningar

För tänder som är extremt svårt missfärgade , din tandläkare kan rekommendera att använda Tandfasader . Faner , som inte är specialanpassade , är permanent bundna till tänderna . Medan mörka drycker kan också färga faner över tiden , gör denna behandling att erbjuda patienter en annan möjlighet för en ljus leende .

Previous:nothing Next:typer av tandköttssjukdomar

Relaterade artiklar


 • kosmetisk tandvård förfaranden
 • framtänderna partiella proteser förändrade mitt liv
 • hur man bleka tänderna med produkter i hemmet
 • hur man läka tandköttsproblem med yoghurt
 • hur man undviker sjukdomar i tandköttet för evigt
 • naturliga tandvärk lättnad
 • typer av hängslen
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • stadier av parodontit
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com