Invisiline behandling

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-01
Bara bara tio år sedan , var metall hängslen det enda alternativet för dem med sneda tänder . Tonåringar och vuxna kröp ihop både vid tanken att bära en mun full av metall bara för att uppnå ett perfekt leende . Nu är detta problem har lösts , och svaret är Invisalign

Vad är Invisalign

Invisalign Skenorna är ? tandvård apparater som används för att reparera en mängd ortodontisk problem såsom överfulla tänder , överbett , underbites och tänder placerade för långt ifrån varandra . De är gjorda av en termoplast och formgjutna för att passa dina tänder , så när slitna , de är både smidig och bekväm , att de överensstämmer med alla vinklar och vrår av munnen . De anses hängslen , men har många fördelar metall hängslen inte ha. De är tydliga , praktiskt taget osynlig , flyttbara , och nästan smärtfri

din samråd

Det första steget i behandlingen är ett samråd med en ortodontist . Han kommer att undersöka dina tänder och fastställa den bästa formen av behandling för dig. Han kommer att ta 3- D bilder av dina tänder med hjälp av digitaliserad teknik , tillsammans med intryck av dina tänder. De bilder och intryck skickas till ett labb där dina Skenorna är gjorda enligt specifikationen. Du brukar få din Skenorna inom två till fyra veckor.

Behandling

Invisalign behandling fungerar med hjälp av en rad Skenorna skräddarsydda för att passa dina tänder . De Skenorna används oftast i par-en Aligner för övre tänder och en för de lägre . Så småningom flyttar de tänderna tills önskat resultat har uppnåtts . Varje Aligner bärs tills den passar dina tänder perfekt , då nästa Aligner används . Alla Skenorna är numrerade och används i en viss ordning för att flytta dig smidigt genom din behandlingsplan. Ungefär var sjätte vecka du måste följa upp med din ortodontist så att han kan kontrollera dina framsteg .

Tidsplan

genomsnittliga vårdtiden är nio till 15 månader , även om det varierar för varje patient . Under denna tid kommer du att använda mellan 20 och 30 Skenorna . Om du inte följer med behandling och bär Skenorna som du bör , kan det förlänga den tid du har att fortsätta behandlingen.

Överväganden

En fördel med att välja Invisalign över traditionella metall hängslen är bättre munhygien . Eftersom du kan ta bort dina Aligner att äta , borsta och tandtråd , plack och bakterier som ansvarar för karies har lika stor möjlighet att bygga upp på tänderna .

Eftersom det inte finns några tråd konsoler , där är mindre irritation i munnen . Du kan dock förvänta sig lite av obehag när du börjar använda varje ny Aligner , som vanligtvis varar i några dagar och är mer som tryck än smärta .

Du måste vara beredd att bära din Skenorna under minst 22 timmar per dag för dem att vara effektiva , även om de är löstagbara , bör du placera dem rätt tillbaka i så snart du har ätit färdigt eller borsta tänderna . />
Äntligen finns kostnaden för att överväga . Den totala kostnaden för behandling beror på omfattningen av problemet och behandlingstidens längd . I genomsnitt är kostnaden $ 5,000 , som kan omfattas av tandvårdsförsäkringen . Om du inte har tandvårdsförsäkringen kommer många läkare upprätta en avbetalningsplan för dig .

Previous:nothing Next:hur mycket vet tandimplantat kosta ?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en tandgnissling munskydd
 • hur man rengör en elektrisk tandborste efter en förkylning
 • hur kan lysa och bleka dina leende för under $ 1
 • hur man ska behandla kronisk parodontit
 • komplikationer efter visdom tänder avlägsnande
 • homeopatiska läkemedel för sjuka tandkött
 • mat att äta efter att ha vattkoppor
 • Hur du tar en visdomstand semester smärtlindring
 • hur man ska behandla tandvärk
 • hur man behandlar en kräfta öm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com