Vad gör en pediatrisk tandläkaren ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-28
Barntandvård är ett av de erkända nio tandläkare i American Dental Association . Pediatric tandläkare tjänar spädbarn, barn , ungdomar och patienter som har särskilda behov . American Academy of Pediatric Dentistry ( AAPD ) säger att det har 7. 000 medlemmar som arbetar i tandläkare , kliniker och sjukhus över hela USA

specialiserad utbildning

Efter examen från ett fyraårigt tand program , måste pediatrisk tandläkare fylla ytterligare två till tre års specialutbildning i behandlingen av ett brett sortiment av barns tandproblem . Pediatric tandläkare är också kvalificerade för att behandla dentala patienter som har medicinska, fysiska eller psykiska funktionshinder .

Under sina omfattande utbildning , pediatrisk tandläkare studera de specifika tillväxt och cykler utvecklingen hos barn samt lär sig barnpsykologi att hantera beteendemässiga aspekter av barn . De har en förståelse för hur man gör små barn känner sig trygga i vad som kan vara en antyder och skrämmande miljö .

Pediatric tandläkare också lära dig att behandla traumatiska skador som aktiva barn kan vara mer benägen till.

Infant Tentor

Enligt American Academy of Pediatrics , eftersom barn börjar få sina mjölktänder i de första månaderna i livet även spädbarn bör genomgå en muntlig tentamen. Denna tentamen omfattar en riskbedömning för karies ( en smittsam sjukdom) i både barn och mor .

göra Tandvård Angenäm

Till skillnad från en vanlig tandläkare är en pediatrisk tandläkarpraktik konstruerade med barnen i åtanke . Rummen är vanligtvis färgstarka och visa leksaker och ballonger . Det är inbjudande , MINIATYRFORMAT tandläkarstolar och rengöring av verktyg samt smaksatt tandkräm och fluorider .

Den pediatriska tandläkaren strävar efter att göra hans kontor en rolig plats för barnen att få undervisning om munhygien .

AAP anges att barn tandläkare utföra förebyggande vård såsom rengöring av tänder och fluorbehandling samt att ge kostrekommendationer . Pediatric tandläkaren också rutinmässigt behandla karies och fylla hålrum .

Tidig tandreglering bedömning

Pediatric tandläkare kan erbjuda små barn en tidig bedömning och behandling för de räta av tänder ( ortodonti ) .

hälsorelaterad Oral villkor

En annan uppgift för pediatriska tandläkare är att diagnostisera muntliga avvikelser som kan kopplas till andra problem, bland annat astma , diabetes , medfödda defekter hjärta och även Attention Deficit Hyperactivity Disorder ( ADHD. )

sjukdomar i tandköttet och tandskador

Det finns flera tuggummi sjukdomar och sjukdomar som barn tandläkare behandla och hantera . De omfattar barn tandlossning och magsår.

Pediatric tandläkare vård även för skadade tänder som kan ha brustit , blivit hemlösa eller slås ut .

hitta en Pediatric Tandläkare

Pediatric tandläkare finns i privata lösningar, vårdcentraler och tandläkare . Din barnläkare kan vara till hjälp med att hitta en nära dig .

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för tandlossning ?

Relaterade artiklar


 • vikten av rengöring av tänder
 • vad är en dental ocklusion ?
 • hur länge du ska använda Crest Whitestrips
 • Hur får man en rotfyllning utan rädsla
 • hur man får vitare tänder utan kemikalier
 • tänder med tandställning : livsmedel för att undvika
 • hur du tandtråd dina tänder varje dag
 • behandling för parodontit
 • det bästa botemedlet för tandvärk
 • hur man kan minska risken att utveckla sjukdomar i tandköttet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com