Varför skulle du behöva en djup rengöring av tänderna ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-16
Regelbundna munhygien , inklusive tandborstning och tandtråd , rensar bara på ytan och en mycket liten del av tänder under tandköttet . Djuprengöring , som oftast utförs av en tandläkare eller parodontolog blir under tandköttet linje att ta bort plack och bakterier som legat där . Djuprengöring i allmänhet endast utföras när en person har symptom på tandköttsinflammation .

Deep rengöringar behövs för att tandköttet och andra vävnader i munnen läker . De minskar också behovet av mer drastiska förfaranden genom att stoppa och ibland vända på skador som orsakas av sjukdomar i tandköttet .

tandköttssjukdomar

Tandköttssjukdomar , även kallad parodontit , är i första hand orsakas av bakterier på och under tandköttet . Över tid kan plack bygga upp under tandköttet på grund av bakterier .

Tandköttssjukdomar orsakar många symtom som äventyrar hälsa och funktion tänder utöver sitt utseende . Svullna , blödande tandkött är ofta en av de första tecknen på att bakterierna är närvarande under tandköttskanten . Infälld fickor eller utbuktande utskjutande delar kan bilda på tandköttet , och de är vanligtvis fylld med pus . Med tiden förstör närvaro av bakterier i sammanbindande egenskaper i tandköttet , som får dem att dra sig tillbaka från tänderna . Det gör situationen värre , eftersom matrester och bakterier kan lättare få mellan tänderna och tandköttet , vilket bara förvärrar symtomen tandköttssjukdomar.

tänder så småningom kan flytta ur läge eller till och med faller ut från skador orsakas av sjukdomar i tandköttet. Tänderna lossnar också på grund av förlusten av käkbenet massa att bakterien kan orsaka över längre tidsperioder .

Tobak

Tobak användare löper större risk att utveckla sjukdomar i tandköttet. Tobak och andra ingredienser som ingår ofta i tobaksprodukter ger inflammation i tandköttet . De främjar också tillväxten av bakterier i munnen .

Ju mer bakterier som finns , desto mer sannolikt i tandköttet kommer att utveckla sjukdomar i tandköttet . Enligt uppgifter från Mayo Clinic , " socker-och irriterande ämnen i tuggtobak och andra former av rökfri tobak kan orsaka tandköttet dra bort från tänderna i området munnen var du placerar tugga . Med tiden kan du utveckla sjukdomar i tandköttet. "

Root Hyvling

Root hyvling är en form av djup rengöring . Den används ofta för att försöka minska de skador som orsakas av sjukdomar i tandköttet och att låta vävnaden läka .

Root hyvling är ett förfarande som tar bort fläckar av plack eller bakterier från under tandköttet linje . Dan Peterson , DDS , i Nebraska , som varit praktiserande tandläkare för mer än 30 år , beskriver rot hyvling som ett förfarande som , " . . . innebär ett jämnare rotytor av dina tänder med tunna skrapningarna så tandköttet kan fastare återansluta till rötterna som är rena och släta för att förebygga tandlossning och problem känslighet . Förfarandet gör det svårare för plack ansamlas längs rotytor . " Om detta förfarande inte räcker för att läka tandköttet , är det ibland i kombination med ett annat förfarande , som kallas scaling .

Skalning

Enligt Jeffrey Wissot , DDS , i Kalifornien , och chef för dentala verksamheten vid dentistry. com , " En fjärdedel eller hälften av munnen är sövd , så att tandhygienist bekvämt kan skrapa under tandköttet . Detta kallas scaling och det är liknande för att avlägsna fjäll från en fisk . Förfarandet kan utföras av en tandläkare , tandhygienist eller parodontolog [ tuggummi specialist ] , med handinstrument eller ultraljud vibrerande instrument för att spränga avlagringar från tänderna . "Detta förfarande inte leder till en slät tandytan , så det är ofta ihopkopplade med root hyvling . Gums följa lättare till en slät yta . Dessutom gör en slät yta det svårare för plack att hålla .

Recovery

Efter root hyvling eller skalning behöver mun fortfarande att läka . Tänderna kan vara känsliga för varmt och kallt ett tag . Den blödning och svullnad av tandköttet kan kvarstå till dess vävnad har tid att helt reparera sig själv. När den har läkt , kan det börja som fastnat på tänderna igen . Med en ren området under tandköttet och en stramare tätning vid tandköttskanten , kan bakterien orsaka skador inte lika effektivt . Det är dock ordentlig munhygien fortfarande viktigt att hålla tillståndet från att utveckla igen .

Previous:nothing Next:farorna med fyllningar kvicksilver tand

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa att få hål i tänderna
 • Fakta om tandköttsproblem
 • Hur visdomständer bort arbete ?
 • hur man får ren friska tänder
 • Hur du tar hand om dina proteser
 • tandbro nackdelar
 • ärftliga parodontala sjukdomar
 • hur du tar bort tandsten
 • hur du väljer en ortodontist för dina barn
 • hur du bleka dina proteser för mindre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com