Vilka är de behandlingar för tandlossning ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-28
Parodontit är en bakterieinfektion i tandköttet . Det kallas också tandköttsproblem . Det finns två stora typer av sjukdomar i tandköttet : gingivit och parodontit . Gingivit kännetecknas av svullen , eventuellt blödande tandkött . Den orsakas av dålig tandhygien och om de lämnas obehandlade kan bli parodontit . Parodontit uppstår när plack från tänderna blir under tandköttet linjer och irriterar tandköttet . Reagera på irritation , angriper kroppens huvudsak tandköttet . Tandlossning kan uppstå

ej kirurgiska behandlingar

Mest periodontists försök icke-kirurgiska behandlingar som första metod för behandling av tandlossning . Root hyvling är ett av de mest använda icke- kirurgiska behandlingar . Detta innebär grundlig rengöring och ta bort plack och Tarter från rötterna i tänderna ( de parodontala fickor ) . Periodontists kan också smidigt roten av tanden under rengöring för att avlägsna bakterier , och föreskriva en antimikrobiell att döda bakterier .

Kirurgi

Icke-kirurgiska behandlingar kanske inte kan lösa tandlossning . Det finns fyra typer av operationer som används när icke- kirurgiska behandlingar inte är effektiva . ficka förfaranden minskas, regenerativ förfaranden , krona förlängning och mjuk vävnad transplantat

Pocket minskning förfaranden inbegriper lyft tandköttet för att få tillgång till tandköttsfickan som rymmer tanden . Bakterier tas bort och grov eller skadade ben områden jämnas ut.

Regenerativ förfaranden liknar fickreduktion förfaranden . Återigen tandköttet är böjd att ta bort bakterier . Men i detta förfarande , mjukpapper stimulerande proteiner och /eller ben ympkvistar också implanteras bidra till att främja förnyelse av nya , friska ben .

Crown förlängning innebär att omforma och /eller trycka tillbaka tandköttet för att minska tandköttskanten . Fler tänder är utsatta och det finns ett mindre område för bakterier att växa .

Mjukvävnads ympkvistar involvera täcker rötter tänderna med vävnad från dina smaklökar eller annan del av kroppen .

Andra terapier

Perio Protect är ett tandtekniskt bricka som du bär på tänderna för att tillämpa medicinering . Brickan skall vara anpassade monteras . Vissa tandläkare rekommenderar Perio Skydda facket som en form av behandling för tandlossning . Kan dock American Academy of Parodontologi stater att studier har föreslagit medicinering i facket inte nå källan till parodontal infektion . Akademin rekommenderar inte denna som en behandling av tandlossning .

Per 202C laserterapi ser ut som om det kan vara en lovande form av terapi vid behandling av tandlossning , men American Academy of Parodontologi anges att detta fortfarande är outforskade.

Previous:nothing Next:Vilka är farorna med faner ?

Relaterade artiklar


 • rättsmedel för dålig andedräkt
 • opalescensen tandblekning instruktioner
 • hur man kan bli av en tandvärk
 • hjälp med protes smärta
 • naturliga muntorrhet behandlingar
 • naturlig lindring för tandvärk
 • Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?
 • Vilka är de behandlingar för svullet tandkött ?
 • hur man sparar pengar på tandställning
 • hur man rengör tänderna för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com