Vilka är farorna med tandblekning ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-22
Tandblekning är en enorm verksamhet . Människor spenderar miljarder dollar varje år på tandblekning produkter . Blekt tänderna ser attraktiv och frisk, men vad händer med tänderna när de blir bleka

Typer

Det finns många olika typer av tänder blekning produkter på marknaden idag . Power blekning sker i en tandläkarpraktik och kan kan förstärkas med en laser för att hjälpa den att fungera snabbare . Blekning lösningar säljs av tandläkare och involvera fack formgjutet för att passa tänderna . Det är lätt att få vitare produkter over-the-counter , bestående av whitening strips , brickor , måla på och geler . Dessa har oftast lägre mängder peroxid än blekning lösningar som säljs hos tandläkaren kontor . Tandkräm kan också innehålla vitare ingredienser och bakpulver att skrubba bort ytan fläckar .

Aktiv substans

Peroxide är mest aktiv ingrediens i de flesta tandblekningsprodukter . När det används på rätt sätt det är säkert för tandblekning . Peroxide arbetar för att bleka tänderna eftersom det blir uppdelat , tillåter syre att komma in i emalj av en tand , som sedan blekmedel det . Två typer av peroxid används karbamidperoxid och väteperoxid . Båda formerna av väteperoxid verkar till största delen på samma sätt . Produkter som innehåller höga halter av väteperoxid kan bleka tänderna snabbare men kommer att orsaka fler obehagliga effekter än de produkter som fungerar gradvis .

nervskada

Whitening kan utsätta tänderna med villkor som kan vara skadliga för tandsubstans och nerverna under tanden . Efter tänder blekning eller laser blekning , kan du känna skarpa eller tråkig värkande smärta i tänderna . Smärtan orsakas av tand nerver blir irriterad under processen för blekning och laser blekning . Vid blekning kan tänderna bli uttorkad och peroxiden kan tränga tandens nerv , och under laser blekning processen, tänder utsätts för värme under lång tid .

ilningar i tänderna

Över vitare tänder kan lösas upp tandemaljen och leda till ilningar i tänderna. Den absorberande tandemaljen ger inte något försvar mot drastiska temperaturförändringar. Tänderna blir känslig för varm och kall mat och dryck . Smärta i samband med över blekning kan olidlig . Känsliga tänder orsakar många människor att dricka alla kalla och varma drycker genom ett sugrör så att de inte röra vid deras känsliga tänder .

Överväganden

Tandblekning kan få dig att se och känna underbart om det görs på rätt sätt . När få dina tänder vit , ha tålamod med resultaten , och har realistiska förväntningar . En ny term i tandläkaren samhället är "lut-orexic ", som hänvisar till personer som över-bleka sina tänder eftersom de synes bli beroende av det . Detta leder till hemska ilningar i tänderna och känslighet . Oavsett hur säker tandblekning produkten under användning kan leda till irreversibel tandsubstans skador .

Previous:nothing Next:opalescensen tandblekning instruktioner

Relaterade artiklar


 • hur man vitare tänder gratis och naturligt hemma
 • hur man kan få gratis tandvård
 • hur man hittar en tandläkare med några pengar eller försäkring
 • tandimplantat : biverkningar
 • vad som orsakar ont i tandköttet symptom ?
 • hur man kan bota svullet tandkött
 • tips för att lindra tandvärk
 • bra endodontist
 • hur är en protes reline gjort ?
 • hur att bleka tänderna med hemgjorda produkter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com