Vilka är riskerna med amalgamfyllningar ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-30
Under senare år har många människor blivit oroade över säkerheten av kvicksilver fyllningar , även känd som amalgamfyllningar. American Dental Association (ADA ) och andra stora organisationer hälsa arbetar för att skingra dessa farhågor . Samtidigt är vissa människor väljer alternativa fyllningsmaterial som en försiktighetsåtgärd

sammansättning

Fyllningar har ofta består av amalgam , en blandning av kvicksilver , silver , tenn, koppar och ibland andra metaller , enligt ADA . Kvicksilver har tänkt på att vara stabila när de limmas med dessa metaller , och amalgam är billigare och mer hållbara än de flesta alternativen .

konsumenternas oro

Vissa konsumenter fruktar att kvicksilver i amalgamfyllningar kan läcka , vilket leder till allvarliga neurologiska störningar såsom multipel skleros . Vissa fruktar också att det kan leda till njurproblem , immunförsvaret nedsatt och även Alzheimers sjukdom. Kvicksilver är känt för att orsaka allvarliga tillstånd , men ADA och andra stora organisationer hälsopåstående fyllningarna kommer inte att påverka de flesta negativt .

andra perspektiv

Enligt ADA , organisationer som National Institutes of Health, US Public Health Service , Centers for Disease Control and Prevention , Food and Drug Administration och Världshälsoorganisationen hävdar att amalgam är ett säkert material att använda som fyllning . De säger " skrämma taktik " har använts för att få konsumenterna att frukta amalgamfyllningar , och de råd konsumenterna inte att få sina amalgamfyllningar bort .

Rättsliga åtgärder

Flera stämningar har lämnats in mot Food and Drug Administration ( FDA ) för klassificering av kvicksilver fyllningar . Som svar på dessa protester beslutade FDA att återuppta kommentera klassificering av amalgamfyllningar , säger Jennifer LaRue Huget av Washington Post i " kvicksilverfyllningar Revisited . " Mammor mot kvicksilver , tillsammans med tre andra grupper , stämde FDA under 2006 med målet att stoppa bruket att använda amalgamfyllningar . Men FDA senare beslutat att amalgamfyllningar inte negativt påverkar de flesta människor, och att de bör förbli en standard material för fyllningar .

Alternativ

Trots de hävdar att amalgamfyllningar är säkra , är vissa konsumenter väljer att ha deras bort eller söker alternativ till nya fyllningar . Vid beslut om ett material för en mättande , faktorer där fyllningen läggs , det tryck som kommer att läggas på det genom att tugga , samt patientens budget , säger ADA . Tänkbara alternativ är kompositfyllningar och ionomers . Kompositfyllningar , som ibland kallas fyllda harts, är en kombination av glas eller kvarts spackel och harts . De är slitstarka och har i allmänhet en rimlig kostnad . Ionomers är gjorda av akryl syror och ett fint pulver glas . De är inte lika hållbart som kompositfyllningar och amalgam .

Previous:nothing Next:hur man gör tandställning inte ont

Relaterade artiklar


 • hur man byter proteser
 • tandlossning
 • om kvicksilver fyllningar på barn
 • hur man polera en Valplast partiell protes
 • hur man får tänder som är vita
 • hur man fixar en lucka tänder utan tandställning
 • det bästa sättet att bleka proteser
 • Vilka är de behandlingar för en tand abscess ?
 • vad man ska äta efter att ha tagits bort visdomständer
 • hur att bleka tänderna med hem produkter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com