Vilka tjänster en parodontolog göra ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-06
Periodontists specialiserade på behandling av tandköttet . Förutom tandläkarhögskolan , genomgår normalt ytterligare tre år av bostadshus utbildning för att lära sig mer om sjukdomar i tandköttet och hur man håller tandköttet friskt . De utför en rad olika kirurgiska och icke-kirurgiska förfaranden för att behandla problem med tandköttet och hålla dem friska

parodontal kirurgi

periodontists är utbildade för att utföra vissa operationer som adress tuggummi problem som inte kan lösas genom icke-kirurgisk behandling . Vissa behandlingar är också kosmetisk karaktär och hjälpa patienten att uppnå en mer attraktivt leende . Dessa rutiner omfattar :

Pocket minskning förfaranden : Tandköttssjukdomar orsakar fickor av vävnad för att bilda runt tänderna . Ju större dessa fickor , desto mer utrymme för bakterier att frodas . Dessa bakterier kan förstöra tandköttet och ben , vilket leder till tandlossning . Pocket minskning förfaranden kan minska storleken på dessa fickor , som hjälper till att bevara vävnad och ben .

Regenerativ förfaranden : Dessa kirurgiska ingrepp hjälpa regenerera ben och vävnad förstörs av bakterier . Först är bakterier bort och efter , ympar ben eller vävnad-stimulerande proteiner används för att hjälpa regenerera dessa strukturer .

Crown förlängning är en parodontal förfarande som förlänger tanden genom att ta bort överskott ben och tandkött . Detta kan vara en rent kosmetisk förfarande för att minska uppkomsten av en " klibbiga " leende . Det utförs också för att förbereda munnen för andra kosmetiska eller avhjälpa förfaranden .

Mjukvävnads transplantat : När tandköttet drar sig tillbaka , blir rötterna till tanden utsätts för. Detta kan orsaka känslighet för varma och kalla rätter och drycker. För vissa är det ett utseende fråga och förfarandet är rent kosmetiska . Mjukvävnad transplantat kan täcka exponerade rötter och hjälpa regenerera ny vävnad .

icke-kirurgiska ingrepp

Icke- invasiv behandling är förstahandsval för behandling av problem med tandköttet. De gemensamma förfarandena scaling och root hyvling . Skalning innebär rengörs omsorgsfullt rotytor att bli av med plack och tandsten ( tandsten ) som bildas i fickorna på vävnad som separata tanden från benet . Root hyvling bort bakterietoxiner genom att jämna roten av tanden . Dessutom kan parodontolog gälla antimikrobiella ämnen på tandköttet för att döda eventuella ytterligare bakterier . För många människor är denna behandling tillräcklig utan måste upprätthållas på en regelbunden basis .

tandimplantat

periodontists ge tandimplantat , en permanent tand ersättare val . Tandimplantat är placerade i käken för att hålla tandersättningar säkert . De har en mycket naturligt utseende och känsla och kan ersätta behovet av avtagbara proteser . Beroende på hur många tänder behöver ersättas , kommer parodontolog utforma en behandlingsplan för att möta dina specifika behov .

laserbehandlingar

Några periodontists anställa laserbehandlingar för att öka effektiviteten i Medicinsk förfaranden . Användning av laser kan minska svullnad , blödning och allmänt obehag . När det används på rätt sätt , dessa lasrar är säkra , men kan orsaka skada om fel våglängd eller effekt används för ett visst förfarande .

kosmetiska förfaranden

periodontists också utföra operationer som är för kosmetiska ändamål och inte är släkt med tuggummi sjukdom . Dessa inkluderar:

Crown förlängning : Detta parodontal förfarande förlänger tanden genom att ta bort överskott ben och tandkött . Detta kan vara en rent kosmetisk förfarande för att minska uppkomsten av en " klibbiga " leende . Det utförs också för att förbereda munnen för andra kosmetiska ingrepp , om det inte finns tillräckligt tand på grund av röta eller andra skäl.

Mjukvävnads transplantat : När tandköttet drar sig tillbaka , blir rötterna till tanden utsätts för. Mjukvävnad transplantat täcker den exponerade rötter och förbättra utseendet på leende .

Ridge förstärkning : När någon förlorar en tand , visas en inbuktning där tanden brukade vara . Eftersom käkbenet inte längre stödja en tand , avtar det . Detta gör att ersätta tanden ser längre . Ridge augmentation kan fylla detta tomrum och återställa en naturlig tandköttskanten och leende .

Previous:nothing Next:svullet tandkött hos barn

Relaterade artiklar


 • Hur täcker en tandläkare utsätts emalj eller vikande tandkött ?
 • hur man motivera inköp av en tand vattenstråle
 • hur man rengör tandproteser med peroxid
 • parodontit och dess koppling till systemiska sjukdomar
 • låg inkomst tandvård ekonomisk hjälp
 • biverkningar av tandköttsproblem
 • vikten av rengöring av tänder
 • sätt att sluta doppa tobak
 • Hur fungerar en dental plan fungera?
 • hur man håller tänderna friska hela livet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com