alternativa botemedel för sjukdomar i tandköttet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-11
Tandköttsproblem är inflammation i tandköttet orsakad av bakterier . Denna bakterie producerar gifter som till slut förstör tandköttet. Enligt American Dental Association i Chicago, Illinois , tuggummi sjukdom är den största anledningen till att vuxna lösa tänder . Svullnad och blödning orsakad av tandköttsproblem kommer att förvandlas till en oåterkallelig skede som förstör ben och mjukdelar om de lämnas obehandlade . American Dental Association siffror att tre av fyra vuxna har tandköttssjukdomar på grund av dålig hygien . Innan tandköttsproblem når allvarliga stadium , kan den botas med bättre oral-hygien

borsta

Borsta tre gånger om dagen i minst 3 minuter varje session . Vuxna rusa vanligtvis genom en munhygienprodukter rutin och inte borsta tillräckligt länge. Nio minuter om dagen kan räcka för att vända tandköttsproblem . Du kan torka borsta tänderna medan du gör något annat som tittar på TV . Detta bidrar till att avlägsna plack . Fokusera din borsta på ett par tänder på en gång . Sotning penseldragen som omfattar flera tänder samtidigt missar stora delar av plack . Utveckla en rutin genom att börja med samma avsnitt varje gång och flytta metodiskt runt munnen . Lys upp på din press . Inte mosa tandborsten på ytan av dina tänder . Om du vill använda din tandborste effektivt , borsta med endast borst tips . Använd en tandborste med mjuk borst . Hårt, borst stel kan skada känsliga tandkött och orsaka blödning . Prova en roterande elektrisk tandborste för att säkerställa grundlig borstning . Kom ihåg att borsta tungan och gommen att skära ner på mängden bakterier i munnen .

bakpulver

Blanda 1 tsk . bakpulver med tillräckligt med vatten för att bilda en pasta . Borsta en eller två gånger i veckan med pastan . Bakpulver är ett slipmedel som tar bort plack utan att skada din tandemaljen eller tandkött . Bakpulver också neutraliserar bakterier syra , deodorizes munnen och polerar tänderna .

Tandtråd

Floss tänderna minst en gång om dagen . Använd vax tandtråd eftersom det är lättare att få mellan tänderna utan att fastna . Tandtråd är det enda sättet att få loss matrester och bakterier som gömmer sig mellan tänderna och tandköttet . Kom ihåg att vara försiktig med tandköttet påverkas med tandköttsproblem . Tvinga inte tandtråden till tandköttet och orsaka blödningar.

Sköljning

Skölj munnen minst en gång om dagen. Munvatten som innehåller alkohol kan döda bakterier . Färre bakterier som lever i munnen innebär att mindre plack kommer att utgöra skada tandköttet . Sköljning är inte ett substitut för tandborstning och tandtråd regelbundet . Blanda u00BD tsk . salt med 4 oz . varmt vatten. Swish det saltvatten runt i munnen i 30 sekunder . Spotta ut saltvatten . Denna lösning kommer att lugna ditt tandkött och döda bakterier . Blanda lika delar av 3% väteperoxid med vatten . Skölj i 30 sekunder och sedan spotta ut . Detta kommer att desinficera ditt tandkött .

Previous:nothing Next:sätt att identifiera och ta hand om TMJ

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till tuggummi & tänder sjukdomar ?
 • hur man kan få gratis tandvård
 • hur man gör naturliga tandblekning hemma
 • hur reline proteser
 • Så för att lindra smärta från tandvärk ... alla fysiska
 • hur man använder bakpulver säkert
 • hur är dentala verktyg steriliseras ?
 • steg-för - steg protes som gör
 • hur man gör ett recept för saltvatten gurgla för en öm tand
 • hur man undviker sjukdomar i tandköttet för evigt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com