farorna med fyllningar kvicksilver tand

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-15
Kvicksilver tandfyllningar är också känd som amalgam . Amalgam består av silver och andra metaller , tillsammans med 50 procent kvicksilver . Användningen av amalgam går tillbaka till inbördeskriget . Det finns säkrare alternativ som finns idag , men vissa tandläkare fortsätter att använda amalgam , eftersom de är billiga . Om du har fyllningar , fråga din tandläkare om vilken typ av material hon använder . Om du redan har amalgamfyllningar , överväga att ha dem ersättas med något som porslin , glas eller kompositfyllningar .

högsta koncentrationen

Kvicksilver är ett känt hälsofara . Det är kopplat till sömnlöshet , gastrointestinala besvär , neurologisk försämring , rastlöshet , blödande tandkött , brist på koncentration och dåligt minne . År 1991 fastställde Världshälsoorganisationen att människor utsätts för fyra gånger så mycket kvicksilver från tandfyllningar som de är från andra ledande källan, som är fisk .

Kumulativ Ansamling

Mercury läcker kontinuerligt från amalgamfyllningar via kvicksilverånga. Ångan inhaleras genom lungorna eller absorberas i blodet . Det cirkulerar och ackumuleras i olika delar av kroppen , inklusive hjärnan, hypofysen och binjurarna systemet .

Njurar

Samtidigt som kvicksilver kan ansamlas någonstans i kroppen , de vanligaste platserna för ansamling i hjärnan , njurar och lever . Kvicksilver försämrar njurfunktion och leverfunktion , vilket gör det svårare för kroppen att filtrera bort alla gifter , inte bara kvicksilver . Skadan kan vara permanent . Barn är särskilt känsliga för kvicksilver skador som varar hela livet .

Alzheimers sjukdom

Kvicksilver är inblandad i utvecklingen av Alzheimers sjukdom. En studie som publicerades i nummer 12 av Neuroreport , 2001 , visade att råttor som exponerats för kvicksilverånga hade hjärnskador som var omöjlig att skilja från skador som orsakats av Alzheimers sjukdom.

Reproduktion , Graviditet och spädbarn

Kvicksilver kan ge nedsatt fortplantningsförmåga . När en kvinna är gravid , korsar kvicksilver placenta och utsöndras i bröstmjölk . Spädbarn behålla åtta gånger högre halter av kvicksilver som finns i modern . Det kan skada barnets immunsystem och orsaka hjärnskador .

Previous:nothing Next:Förfarandet för partiella proteser

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa parodontit
 • parodontala djuprengöring
 • hem rättsmedel för en absessed tand
 • hem rättsmedel för att läka uppsvullna tandkött
 • tandblekning faror
 • hur man hanterar barn och hängslen
 • Hur undvika att få mat fastnat i bröstet eller halsen
 • hur man väljer hälsosam mat för tänderna
 • hur du tar bort en tand
 • lösningar för tandvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com