farorna med kvicksilver fyllningar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-09
Kvicksilver amalgamfyllningar har använts i decennier av tandläkare . De fyllningar görs genom att kombinera kvicksilver , silver , tenn , koppar och andra metalliska grundämnen. En nyligen juridisk uppgörelse anmälts av konsumenter för Dental Choice har Federal Drug Administration översyn språk på sin webbplats om fyllningar kvicksilver amalgam . Uttalandet säger att amalgamfyllningar " kan ha en neurologisk effekt på nervsystemet av att utveckla barn och foster . "

Fördelar

Kvicksilver amalgamfyllningar har använts i många år eftersom de är hållbara och enkla att använda. När en tandläkare arbetar med en patient , det finns områden i munnen som är svåra att hålla torrt under förfarandet. Amalgamfyllningar är lätta att använda för att återställa molarer och tål höga belastningar tugga . De fyllningar anses biokompatibla med mycket sällsynta fall av rapporterade allergiska reaktioner hos patienter .

Nackdelar

Efter att fyllningarna placeras i patientens mun , de kan ha kortsiktiga känslighet för varm och kall mat och objekt dryck . Om fyllningarna är placerade mot framför munnen , kan den onaturliga utseende silver får andra att varsel . När du använder amalgamfyllningar jämfört med andra typer , kan amalgamfyllningar orsaka tandläkaren för att ta bort en del av tanden struktur för att rymma fyllningen.

Försiktighetsåtgärder

Kvicksilver är ett känt nervgift som är särskilt farligt att utveckla hjärnan hos barn under 6 år och till foster hos gravida kvinnor . Studier har visat att kvicksilver amalgamfyllningar orsaka en liten minskning av IQ . I en befolkning på 50 miljoner , har 1 procent av barn som har amalgamfyllningar visat en liten minskning i IQ nivåer, vilket innebär att 500. 000 barn har drabbats . Andra länder som Kanada och Storbritannien har infört restriktioner för användningen av denna produkt på barn och gravida kvinnor . I Sverige har användningen av fyllningarna kvicksilver amalgam varit förbjudet för användning i landet.

Vissa människor har anlag , en genetisk känslighet för kvicksilver . Tjugofem procent av den amerikanskabefolkningen har känslighet för coproporphyrinogen oxidas ( CPOX4 ) , den gen som förändrar effekterna av kvicksilver på kognitiva och humör betyg .

Bevis

Många organisationer tror att det finns inga riktiga bevis för att amalgamfyllningar blir instabila och läcker kvicksilver till vår mun , exponera hela vår kropp att kvicksilver . Det finns inga vetenskapliga studier som visar en direkt korrelation till amalgamfyllningar och sjukdomar såsom multipel skleros , Alzheimers sjukdom och andra neurologiska sjukdomar. National Institute on Health , US Public Health Service , Centers for Disease Control and Prevention , och Federal Drug Administration tillsammans med Världshälsoorganisationen alla överens om att kvicksilver amalgamfyllningar är säkra att använda .

Expert Insight

FDA har godkänt ett omklassificering program, men har inte krävt begränsningar för fyllningar kvicksilver amalgam . FDA har begärt synpunkter från allmänheten och studier från forskarvärlden om amalgamfyllningar. Enligt DrStephen Barrett , en bidragande författare på quackwatch. com och medförfattare till boken " Hälsa , planer, Scams och Bedrägerier , sade han att många läkare och tandläkare läkare hyping upp effekterna av kvicksilver på kroppen för att vinna ekonomiska fördelar. Barrett sade att han tror att avlägsnandet av amalgamfyllningar ökar risken på kroppen på grund av kvicksilver släpps från skadade fyllningar under en längre tandvård förfarande mer än det år det fyller bara satt i munnen .

Previous:nothing Next:tandköttsproblem orsaker

Relaterade artiklar


 • hur man räta barns tänder med nya Invisalign tonåring tydliga hängslen
 • hur man hittar ett barns tandläkare
 • hur man planterar calamansi
 • hur man underhåller perfekta tänder
 • Hur man använder en sonic tandborste
 • hur du skyddar tandemaljen
 • hur man hittar rabatt tandläkare och hängslen rabatt
 • om tandsköterska verktyg
 • hur man gör ett recept för saltvatten gurgla för en öm tand
 • stadier av tandlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com