förfaranden för kvicksilver fyllning avlägsnande

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-22

kvicksilverfyllningar

Under de senaste åren har kvicksilverfyllningar väckt oro för många människor. Kvicksilver anses vara en giftigt ämne , men vår silver fyllningar är en blandning av kvicksilver , silver , tenn, koppar och eventuellt andra metaller . Detta amalgamfyllning valdes på grund av sin styrka och kostnadseffektivitet. American Dental Association , Center for Disease Control , och United States Department of Agriculture, har alla bedömt att kvicksilver amalgamfyllning säker . Men många människor oroliga för att varje gång de bita ner på sin fyllning , så läcker giftiga metaller i deras system . Om du vill ha din kvicksilverfyllningar bort , kan du ha en tandläkare ersätta dem med någon annan substans . Borttagning kan utsätta dig för mer av den giftiga metallen genom luften och svalde partiklar , så välj en tandläkare som kommer att följa dessa utvisningsförfaranden försiktigt .

Säker borttagning Rutiner

Din tandläkare bör ge dig en lokalbedövning för smärta . Även borrning av kvicksilver fyllningen kommer tandläkaren ha hans assistent hålla området kallt genom att ständigt spruta vatten på tanden . Kvicksilverfyllningar producera en hel del värme när borrade på , och detta släpper en giftig ånga , som kan inandas .

Tandläkaren kommer inte att slipa kvicksilver fyllning till ett pulver . Han kommer att borra den så att den går sönder i större bitar som han kan ta bort med ett handinstrument . Detta kommer att minska inandning av kvicksilverånga och mindre partiklar . Medan allt detta sker , kommer tandsköterska använda en högeffektiv sug för att suga upp några bitar av kvicksilver amalgam .

Safe Dental Practices

Du kan vara försedda med en syrgasmask . Detta kommer att hindra dig från att andas giftiga kvicksilver ångor . Tandläkaren kommer att placera en kofferdam i munnen som kommer att fånga något kvicksilver amalgam innan det sjunker djupt i halsen . Om du råkar svälja partiklar av kvicksilver , kan tandläkaren har du ta lite aktivt kol . Detta kommer att binda någon små bitar av kvicksilver till det, så att det inte kommer att absorberas i mag- spår .

Previous:nothing Next:Vad är några botemedel för extremt dålig andedräkt ?

Relaterade artiklar


 • hur du kan maximera dina borsta tänderna
 • hur du bleka dina tänder naturligt
 • hur man bleka löständer
 • hur man hjälpa till att bekämpa dålig andedräkt
 • hur man ska hålla tandborstar ren
 • varför grus människor sina tänder på natten ?
 • typer av tandproteser
 • hur man får vitare tänder för billiga
 • hur man rengör dental
 • förståelse parodontala sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com