gemensamma tandköttssjukdomar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-29
Gum sjukdomar orsakas av bakteriella infektioner som kan korrodera fiber och ben som håller tänderna i käken . Tandköttssjukdomar orsakas ofta av dålig tandhygien . Det är ett par olika typer och klasser av tandköttssjukdomar som varierar i svårighetsgrad , progression och orsaka

Gingivit

Gingivit är tuggummi sjukdom i ett tidigt skede . På grund av otillräcklig munhygien , det finns en ansamling av tandsten och plack på tänderna . De vanligaste symptomen på tandköttsinflammation är blödning och /eller svullet tandkött , munsår och dålig andedräkt. Rökning, diabetes, undernäring , stress och åldrande göra dig mer benägen att gingivit . Om diagnosen ställs tidigt , kan det behandlas enkelt .

Parodontit

Om gingivit lämnas obehandlad eller inte behandlas snart nog , det kommer att avancera till parodontit . När infektionen sprider sig till tandkött och ben som stöder tänder , kommer det att få dem att lossna och så småningom faller ut . Parodontit är den främsta orsaken till tandlossning hos vuxna . Symptomen liknar gingivit men lite mer extrem . Tandköttet kan blöda även efter tandborstning försiktigt , de är ömma vid beröring , möjligen dragit sig tillbaka , och tänder är lösa .

Kronisk parodontit

Kronisk parodontit är den vanligaste klassen tandlossning . Den förekommer allmänt i vuxna över 35 år . Den kännetecknas främst av ficka bildas i tandköttet eller tandkött som dragit sig tillbaka . När du har parodontit , fickor form runt tänderna . Det är där tandköttet drar sig tillbaka och lämnar en öppning mellan tandköttet och tänderna för bakterier att leva . Detta påskyndar problem , eftersom bakterier är orsaken till sjukdomen och extra utrymme eller " fickor "skapar en idealisk miljö för bakterier att frodas och orsaka ytterligare ben och vävnad förlust . Ibland är en ficka minskning i vilket ett parodontolog tar bort bakterier och veck i tandköttet på plats en nödvändighet för att förhindra tandlossning . Denna form av tuggummi sjukdomen fortskrider under flera år av dålig munhygien .

Necrotizing Ulcerös parodontit ( NUP )

NUP är en sällsynt men allvarlig form av tandlossning . Den kännetecknas av nekros i tandköttet , vilket innebär att vävnad har drabbats akut atrofi på grund av bakteriell infektion . Detta förfall sträcker sig till periodontium , vävnader som omger och stöder tänderna . NUP drabbar oftast de med nedsatt immunförsvar störningar och allvarlig undernäring på grund av deras oförmåga att ta mat genom munnen .

Förebyggande /Lösning

Det bästa sättet att förebygga tandköttssjukdomar är att ha en fast oral behandling sjukvård . Detta innebär användning av tandtråd minst en gång dagligen och borsta tänderna två gånger om dagen . Om du kan , borsta tänderna efter varje måltid. Få en professionell rengöring av tänder från en tandläkare varje halvår på ett minimum-oftare om f du har riskfaktorer som ökar risken för parodontit .

Previous:nothing Next:naturlig antibiotika för tand infektioner

Relaterade artiklar


 • hur man gör falska tänder hemma
 • hur man torkar borsta tänderna
 • mångfalden av sjukdomar som orsakas av sjukdomar i tandköttet
 • hur man vitare tänder och lysa upp ditt leende
 • hur man förebygger tand karies med xylitol sötningsmedel
 • Hur man vet om du är en bra kandidat för porslinsfasader
 • hur man ska behandla ont i tandköttet
 • hur man bibehåller bra munhälsa
 • tecken och symtom som visdomständerna behöver avlägsnande
 • hur man borsta med Sonicare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com