hängslen & ortodonti förfaranden

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-21
En värld av möjligheter för ortodontisk behandling begränsas bara av dig . Idag finns det tydliga hängslen och hängslen metall . Det finns retainers som kan tas bort . Det finns hängslen som hävdar att flytta dina tänder snabbare än traditionella metoder. Om du funderar bära hängslen , det finns en uppsjö av alternativ . Du kan hitta rätt behandling inom er egen kostnad och tidsplan

Invisalign

Invisalign använder ny teknik för att flytta dina tänder utan att använda traditionella konsoler är knutna till tänderna . Det är en serie Skenorna som ändras ungefär varannan vecka för att gradvis flytta tänderna i den önskade platsen. Den Aligner är en tydlig form som passar över varje tandrad , ungefär som en hållare , och kan tas ut för att äta . En uppenbar fördel med detta förfarande är att det inte finns några synliga hängslen . Även om det kan tyckas trevligt att Aligner kan tas ut , betyder det hur lång tid att flytta dina tänder kommer att vara längre än med hängslen som inte kan tas bort . Denna behandling brukar reserveras för mer ytlig fall av tänder anpassningen .

traditionell metall hängslen

Traditionella metall hängslen använda stora , silver parentes . Om du vill flytta dina tänder , kliver in för månatliga möten där nya gummiband är kopplade till din konsoler för att tvinga rörelse . På grund av storleken på fästet kommer många bärare känner att de har en märkbar " metal mun . " Dessa är oftast det billigaste tandreglering . Men de är stora , svåra att rengöra och kräver många besök under ett och ett halvt eller två år på sig perioden .

Keramik Hängslen

Keramik hängslen var populariserades av skådespelaren Tom Cruise . De är gjorda av en tand-färgad sak , så de inte syns med undantag för metall båge tråd som löper tvärs över tänderna . De vanligen gör avtryck , men de små ligaturer , eller band , runt varje konsol kan ta på färgen på vissa livsmedel . Även om dessa ligaturer ändras på din månatliga möten , kan de plocka upp färgen på djupt färgade livsmedel och drycker såsom rött vin , tomatsås och curry . Även kräsen borstning kan inte ta bort färgen . Dessa är något dyrare än traditionell metall parentes men är slitna för ungefär samma tid .

Damon Konsoler

Kallas i tandreglering språkbruk kallas "self-processa " hängslen , är denna typ av konsolerna med ett ingående och utgående gångjärn som fäster en båge ledningen på plats. Detta innebär under loppet av din behandling kommer du att gå i för tråd förändringar i stället för den traditionella åtstramning av enskilda konsoler med färgade gummiband . Detta alternativ är tänkt att fungera snabbare än traditionell metall parentes . Plus de enskilda parentes är mindre , vilket gör din " tenn grin " mindre märkbar . Den andra upp är att de erbjuder tydliga parentes , men till priset av ungefär en extra $ 1000 för varje tandrad och med augusti 2009.

lingvist hängslen

Lingual hängslen utgör en av de nyaste ortodontisk behandling för de patienter som är oroade över estetik . Detta beror på att fästena placeras på tungan sida ( språkliga ) i tänderna . Såvida du inte slår huvudet upp och ner , det hängslen är osynliga för alla som tittar på bäraren . De ser ut som traditionell metall fästen men de är gjorda av guld . Nackdelen med dessa typer av hängslen är kostnaden . Från och med augusti 202C de kostar vanligtvis omkring $ 1,500 mer för varje tandrad än traditionella metoder. En annan nackdel är att de kan irritera tungan för vissa brukare och gör tal svårt .

Previous:nothing Next:hur man kan förhindra gingivit den enkla vägen

Relaterade artiklar


 • att bota dålig andedräkt för gott
 • hur man kan spara en förlorad tand
 • hur att bleka tänderna med hemgjorda produkter
 • hur man rengör Sonicare
 • hur man kan befria er från dålig andedräkt
 • hur du bleka dina tänder
 • hur man handskas med dentala ångest / fobi
 • hur är proteser gjorda ?
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • låg profil nattvakter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com