hjälp för avancerad tandköttsproblem

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-30
Tandköttsproblem , även känd som parodontit , är ett allvarligt tillstånd som kan inverka negativt på dina tänder . Det förstör den mjuka vävnad och ben som omger tänderna och kan slutligen orsaka tandlossning , kärlsjukdom , stroke och andningsproblem . Även om detta villkor är behandlingsbar , det finns tusentals amerikaner som lider av denna sjukdom . Om du har en avancerad gäller tandköttsproblem finns det flera alternativ för att behandla det

icke-kirurgisk

Behandling av tandköttsproblem utan kirurgi är den klart bästa metoden . Inte bara kan kirurgi vara dyrt , kommer det kräver ofta flera vilodagar . Om ditt ärende inte har avancerat till den punkt kirurgi , anser en av dessa alternativ

Scaling innebär att man använder dental eller ultraljud att ta bort tandsten eller bakterier som kan finnas under tandköttet och på de ytor av dina tänder. Detta kommer att hålla tandköttet rena och förhoppningsvis börja återhämtning . Din tandläkare kan också prova en procedur som kallas rot-hyvling . Detta förfarande kommer att jämna ut ytan av tanden rötter , vilket gör det svårare för bakterier att fastna på tänderna . Slutligen kan din tandläkare ordinera någon form av lokal eller orala antibiotika . Medan en praxis att använda antibiotika har ökat mindre under åren (på grund av rädsla för att skapa en " super-bug " ) använder ibland ett antibiotikum som är nödvändigt för att helt klara bakterierna borta .

Kirurgiska

Det finns flera kirurgiska alternativ som kan ta hand om avancerad tandköttsproblem . Den första av dessa kan läkaren prova är lambåkirurgi . Denna procedur kräver din kirurg att göra små skär in i tandköttet så att den kan lyftas tillbaka . När tanden är mer utsatta , kommer kirurgen att kunna mer effektivt och plana den skadade ben och vävnad .

Ett annat kirurgiskt alternativ är att använda en mjuk vävnad transplantat . När du har en avancerad gäller tandköttsproblem , tandköttet rygga tillbaka vilket gör tänderna verkar större . För att fixa detta , kommer kirurgen att ta bort en del vävnad från gommen och transplantat det på det skadade området. Detta kommer att täcka eventuellt skadade tandköttet eller rötterna för att hjälpa till att reparera den skadade tandköttet .

Till sist , du kan behöva ha en guidad förfarande vävnadsregenerering . Detta kräver att läkare att placera en bit tyg mellan tandköttet och tanden . Detta tyg fungerar som en barriär mellan helande och sjuk vävnad . Målet är att hålla sjuk vävnad från att komma in en helande område och låter friska benet att växa i dess ställe .

Previous:nothing Next:Vilka är riskerna med amalgamfyllningar ?

Relaterade artiklar


 • hur linje proteser
 • hur att bleka tänderna hemma
 • vad man ska göra för tandvärk
 • hur man får ljusare , vitare tänder
 • hur du gör dina tänder blekmedel
 • naturliga sätt att rengöra löständer
 • kul tandvård fakta för barn
 • hur man bleka proteser snabbt
 • Hur är hängslen ut på ?
 • hur man kan stoppa känsliga tänder smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com