hur du håller dina barn tänderna kariesfria

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-10
Vi vet alla att få barnen att borsta är ibland en knepig . . . tack och lov , hålla din lilla leende kariesfria , har aldrig varit enklare ! Här är några tips som kommer att leda till friska , starka tänder

Du behöver :
Fluorerade vatten
. En anti-hålighet skölj .
Information om tätningsmedel .
Tandkräm.
Floss .


1 .
Det kan vara lite om en utmaning att få barnen att borsta tänderna ordentligt . De har en tendens att slåss med dig om detta . . . eller , som de gör pensel , ibland inte så bra i ett jobb som behövs . Tack och lov , när du arbetar med dem på att ingjuta denna viktiga rutin , det finns sätt att hålla dina barn tänderna friska och fria från håligheter som möjligt .

Tandläkare erbjuder nu en bra teknik för att bevara barnen munhälsa . Det finns också dagliga idéer du kan genomföra för att hålla ditt barns leende fria från karies .
2 .
På vår sista besök hos tandläkaren , fick vi veta att tandläkare nu erbjuder tätningsmedel som är en underbar förfarande för att förebygga karies . Tätningsmedel består av ett säkert material och de är en målad på tänderna under en schemalagd tandvård besök . Som tätningsmedel går på som en vätska , är borstad på ytan av de molarer och sedan torkar snabbt . Förfarandet är supersnabb . När tillämpas , kan de vara upp till ett decennium .

Vår tandhygienist förklarade för oss att tätningsmedel är ett fantastiskt sätt att förebygga karies eftersom de utgör en barriär mot mat och bakterier . Din tandläkare kontor kommer att kunna berätta för dig om din försäkring täcker detta förfarande. Din tandläkare kommer också att avgöra den idealiska åldern för att ha ett tätningsmedel som tillämpas . Även om alla barn varierar , började mina barn att få sina kindtänder runt sex års ålder .
3 .
På en daglig basis , att en nyckel hjälpa barnen att förebygga karies är genom att låta dem dricka fluorerade vatten . Här är en annan stor anledning att hålla sig borta från läsk och få barn i den friska vana att dricka vatten . Om din familj dricker mest vatten på flaska , kan du kontrollera om det är fluorerade .

Barn kan också använda en fluor skölj som kommer att skydda sina tänder . Många sköljningar kommer i barnvänlig smaker och använder dem gör tandborstning roligare . Mina döttrar älskar att ha en tävling om vem som kan " slakta den spola " längst ! Vara säker på att läsa etiketten och kontrollera ålder rekommendationer för skölj du väljer .
4 .
tandborstning två gånger om dagen är också en stor del av att upprätthålla stora tänder . Använda en fluortandkräm förhindrar förruttnelse. Vara säker på att ditt barn är gamla nog för en sådan tandkräm . Tandkräm som innehåller fluor kommer att märkas med viss ålder rekommendationer.

Det finns också massor av kul borstar som gör borsta mer underhållande . Vissa lyser och blinkar låta ett barn vet att de borstade för en idealisk tid .

Det är också en bra idé att få barnen tandtråd tidigt . Tandtråd kommer bidra till att undanröja matrester och bakterier mellan tänderna . De kan tyckas alltför ung . . . men de flesta tandläkare rekommenderar barnen tandtråd vid en mycket tidig ålder .
5 .
Naturligtvis , när ditt barn går till tandläkaren , kan de också få en fluorbehandling . Normalt sker detta en gång om året . Igen . . . denna behandling finns i massor av roliga smaker och barnen brukar få plocka sin favorit .

Slutligen , äta gott och undvika drycker som innehåller mycket socker är alltid en bra idé . Här är att massor av kariesfria leenden !

tips och varningar


 • alltid vara säker på att ditt barn är gammalt nog att använda en fluortandkräm eller skölj .


 • Previous:nothing Next:hur man undviker fyra typer av livsmedel som kan förstöra dina tänder

  Relaterade artiklar


 • hur du håller dina tänder och tandkött rent naturligt
 • Hur man väljer en tandläkare om du är rädd för att gå
 • hur man fixar ett underbett
 • hur man gör falska tänder hemma
 • hur att bleka tänderna med hem produkter
 • hur man ska hålla tandborstar ren
 • hur man får tandvård hjälp
 • mat att äta efter att ha vattkoppor
 • hur lätt svullet tandkött när du har tandställning för tänderna
 • hur man ska bekämpa vikande tandkött i alla åldrar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com