hur man undviker fyra typer av livsmedel som kan förstöra dina tänder

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-09
Dental erosion är ett vanligt och allvarligt problem i detta land . Här finns fyra typer av sura livsmedel du vill undvika att spara tandemaljen
1 .
Du har endast en uppsättning tänder och antagligen vill ha dem omkring sig för en stund. Tyvärr kan den mat du stoppar i munnen och drycker du dricker har en betydande inverkan på hur länge din pärlvita tänder hålla sig frisk. Med tiden , vissa livsmedel och drycker urholka gradvis bort tandemaljen leder till tand känslighet och mer allvarliga tandproblem . Problemet med tand erosion ökar och man ser hos yngre och yngre befolkning . Överraskande nog över hälften av alla barn under arton års ålder visar tecken på dental erosion . Boven i dramat ? Sura livsmedel och drycker . Med den ökande populariteten för sportdrycker och andra kolsyrade drycker bland ungdomar , är problemet med erosion ett växande problem. Vad är några exempel på sura livsmedel och drycker som kan vraket förödelse på tandemaljen ?
2 .
Läsk

På toppen av listan av sura livsmedel som förstör tandemaljen är läskedrycker . Läskedrycker innehåller fosforsyra , ett allvarligt emalj jagare . Det är inte bara läsk som skadar tänderna , sportdrycker också ha en sur miljö och kan slita bort tandemaljen . Detta problem förvärras när tänderna borstas för tidigt efter smuttar på en sportdryck . Detta beror på att syran försvagar tandytan , vilket gör det mer mottaglig för nötning . Om du njuta av smaken av läskedrycker , men vill bevara integriteten i tanden , kan Root Beer vara det bästa valet . Den saknar de syror och lågt pH som är så skadligt för tänderna .
3 .
fruktjuice och frukt

Ja , frukt är bra för dig , men inte för dina tänder . Chefen brottslingar är citrusfrukter , särskilt citroner och apelsiner och juice . Dessa frukter innehåller citronsyra som kan urholka tandemaljen . Citrus smaksatta läskedrycker såsom Mountain Dew är sämre för tänderna än cola-drycker på grund av sin högre citronsyra innehåll . Vegetarianer som äter mycket frukt har en högre dental erosion .
4 .
fermenterade livsmedel

Denna kartong med yoghurt kan ha probiotika som är bra för munhygien , men mjölksyran den innehåller kan urholka tandemaljen . Andra jästa livsmedel som surkål , miso och kefir göra samma sak .
5 .
Vin

viner har ett lågt pH , eftersom de innehåller vinsyra . Smuttar vin på en regelbunden basis urholkar successivt bort den skyddande emaljen som täcker tanden som leder till ökad tand känslighet och långsiktiga tand skador . Det är visat att vinprovare uppleva mer erosion syra tand . Om du värdesätter dina tänder , inte blir ett vinprovare .
6 .
Kontentan ?

Om du inte helt kan undvika sura livsmedel , Försök att skölja munnen efter att ha ätit eller druckit , men inte borste eftersom detta kommer att förvärra problemet . Tugga på sockerfritt bidrar även genom att stimulera salivutsöndringen som gör tänderna på nytt mineralize . Använd alltid ett sugrör för att undvika syra kontakt med tänderna . Ta dessa små steg för bättre tandhälsa .


Previous:nothing Next:stadier av parodontit

Relaterade artiklar


 • typer av partiella proteser
 • at- home behandlingar för sjukdomar i tandköttet och plack
 • hur man får kosmetisk tandvård finansiering
 • bentonit och tandköttsproblem
 • Hur förbättrar probiotika tandköttsproblem ?
 • hur du gör dina tänder lysa , vit som en pärla
 • hur man vitare tänder och lysa upp ditt leende
 • finansiering för tandvård
 • hur man sparar på tandvård
 • vad är en ont i tandköttet botemedel för dem som är över 60 ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com