hur mycket kostar det för lumineers ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-21
Dental faner är en kosmetisk lösning för att förbättra utseendet på tänder som är missfärgade , smutsigt, flisas eller dåligt . Placeras över befintliga tänder , Lumineers fasader har fördelen av att vara så tunn som en kontaktlins . Medan Lumineers erbjuda både fördelar och nackdelar , är kostnaden ofta den viktigaste faktorn folket anser

Genomsnittlig kostnad

Kostnaden för Lumineers kan vara mindre än för andra dentala faner . Den genomsnittliga kostnaden för Lumineers under de senaste åren har $ 700 till $ 1. 100 per fanér . Skillnaden mellan Lumineers och traditionell tandvård faner är att Lumineers är tunnare och bundna till tänderna med en no-Borrtekniken .

täcka kostnaden

En tandläkare måste först undersöka en patient och utvärdera skick tänderna innan citera ett exakt pris . Om du funderar på dentala faner , kontakta ditt försäkringsbolag för att se om det kommer att täcka kostnaderna för faner delvis eller i sin helhet . Men bli inte förvånad om bolaget inte kommer att betala något mot kostnader för tandvård faner . Ett sätt att hålla kostnaderna nere är att ha tänder göras individuellt , men som faktiskt kan kosta dig mer i slutändan . Vissa tandläkare ta mindre betalt för varje faner om du får mer Lumineers .

Faktorer

Kostnaden för Lumineers kan variera beroende på var du bor. Tandläkare inom samma region kan ta ut olika priser också . Ta dig tid att shoppa runt och jämföra priser eftersom de flesta områden har fler än en tandläkare med erfarenhet av att göra förfarandet ( se Resurser nedan) .

Nackdelar

Lumineers är ultra- tunn jämfört med andra dentala fasader , som ofta ser mer naturligt på tänderna . Även om deras tunna karaktär gör dem lättare att tillämpa , kan Lumineers spricka eller ramla av medan tjockare faner är mindre benägna att spricka . Ett annat problem är att eftersom mindre tandemaljen tas bort för att tillämpa Lumineers , gör faner inte alltid passar dina tänder väl och över tid kan lämna ett mellanrum mellan tand och fanér. Bakterier kan sedan bygga upp och leda till tandröta

Traditionell Faner

Lumineers ibland kostar mindre än traditionella tand fasader, oftast på grund av tandläkare inte behöver göra så mycket förberedelse . Endast en minimal mängd av borrning krävs , även om detta skapar ett svagare band . Mer borrning krävs för att processen med att tillämpa de traditionella fasader . En tandläkare förbereder tanden genom slipning ner en del av emaljen så att faner passar tanden . Eftersom mer arbetet i fråga , kan traditionell tandvård faner kosta så mycket som $ 1. 500 per fanér .

Varning

I vissa fall kan Lumineers kosta så mycket som om inte mer än andra dentala faner . Ett annat problem är att en oerfaren tandläkare kan inte binda faner till tanden ordentligt , vilket gör att fasaden att skifta . Medan vissa problem kan lösas med helt enkelt , kan andra problem vara kostsamt att rätta till , särskilt när du måste göra upprepade resor till tandläkaren.

Previous:nothing Next:hängslen & ortodonti förfaranden

Relaterade artiklar


 • tecknar en rotfyllning behövs
 • Hur man använder en tandborste rotadent
 • Hur ger en tandvärk du huvudvärk ?
 • Hur man vet om du är tandgnissling i sömnen
 • hur man ska äta för att bleka tänderna
 • hur man rengör tänderna utan tandläkare
 • hur du håller din tandborste bakteriefri
 • Hur man använder en proxabrush
 • de bästa sätten att ta hand om tänderna med hängslen
 • eldfasta parodontit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com