hur mycket vet hängslen för tänderna kosta ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-15
Traditionella hängslen för att rätta tanden placering och bita av en enskild är dyrare och tidsödande än avtagbar Invisalign stilar . Kostnaden för hängslen kan variera beroende på många faktorer . Vissa saker , såsom den grad att bita och tänder behöver justeras , kan inte ändras , men det finns andra sätt att påverka kostnaden för hängslen

Varaktighet

Den största faktorn som påverkar kostnaden för hängslen är hur länge de kommer att behöva användas . Andra faktorer , såsom gom expansion och tand avlägsnande , också kommer att påverka den totala kostnaden .
Allt beror på tillståndet i tänder, tandkött och käkben . Barn och ungdomar är mer benägna att behöva gommen expansion och tand avlägsnande enligt deras munnar och kroppar fortfarande växer och reagerar olika på tandreglering förfaranden .
Vuxna är mer benägna att följa tand och bröstlapp vård riktningar och vara färdiga i tid jämfört med barn vars hygien och uppmärksamhet på detaljer kan inte vara så flitig .

Style

stil hängslen kommer att påverka kostnaden . Invisalign stil hängslen kostar oftast mindre än traditionella hängslen , om inte den traditionella hängslen endast kommer att bäras under en kort tid , särskilt mindre än ett år .
Kostnaden för båda stilarna inkluderar alla uppföljningsbesök och material . Det är därför en person som bara kommer att behöva tandställning för ett år eller mindre kommer att betala betydligt mindre än någon som kommer sannolikt att behöva bära dem i två år eller mer .
mycket korrigering av bettet och det belopp tänderna behovet av att övergå kommer att avgöra hur länge hängslen måste bäras. Det är inte alltid en exakt vetenskap. Vissa människor reagerar snabbare på behandling än andra . Ibland felaktigt följande riktningar eller inte rengöring av tänder och tandkött adekvat sätt kan resultera i att tandställning under en längre tid .
Keramik parentes , som smälter in med färgen på dina tänder , är oftast dyrare än den vanliga silver färgade metall parentes .

Region

Var du bor kan påverka kostnaden för din tandställning. Människor från olika platser runt om i världen har listat de kostnader som ortodontiska behandlingar på Internet och prisintervallet i allmänhet ligger mellan $ 3. 500 och $ 6. 000 .
Shop runt i ditt område och se vad olika ortodontister avgift . Single-ortodontist kontor kan kosta mer än en klinik eller en anläggning med mer än en ortodontist .
Dental college program kan erbjuda kraftigt rabatterade hängslen eftersom studenter som studerar tandreglering är de som gör det mesta av jobbet .

Överväganden

Om extra rutiner behövs , kan kostnaden för tandreglering vara betydligt högre. Gom expansionsturbiner användas för att bredda bredden på övre delen av munnen för att ge mer utrymme för tänderna . Detta ökar kostnaden och behandlingstid .
bort tänder för att minska trängsel eller göra det möjligt att visdomständerna att komma in kan också lägga till den totala behandlingskostnaden .
I svårare fall av överbett och under bita rekonstruktiv käkkirurgi kan behövas . Detta utvidgar antingen den övre eller undre käken för att möjliggöra ändamålsenlig anpassning av tänderna . Denna operation är kostnaden inte räknat in kostnaden för hängslen , men det kan vara nödvändigt utöver de hängslen för att uppnå korrekt justerad.

Finansiering

Om du har råd med behandlingen i kontanter på framsidan , kan du också ha innefatta ränta i kostnaden för din behandling . Många ortodontister arbeta fram en no- räntebetalning plan för att hjälpa till att göra behandlingen överkomligt . Vissa jurister erbjuder en rabatt på den totala kostnaden om du betalar fullt ut.
Care Kredit är ett annat alternativ finansiering , och den i allmänhet ger en 0-procent perioden intresse nåd så länge du betalar hela beloppet inom angiven tid .

Previous:nothing Next:livsmedel som kan bli av dålig andedräkt

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar en tuggummi transplantat ?
 • hur man botar tandköttsproblem naturligt
 • hur du avgör om du har dålig andedräkt
 • hur man får vitare tänder på två veckor hemma
 • historia tandborste
 • hur man behandlar en sinus tandvärk naturligt
 • hur man tar hand om dig själv med en infekterad tand
 • hur man kan förebygga tandlossning
 • hur du tar bort fläckar på tänderna
 • om vikande tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com