hur mycket vet tandimplantat kosta ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-01
Att ha en tand ersättas är inte något som de flesta ser fram emot . Förfarandet från utvinning till implantat kan ta flera månader. Medan ofta nödvändigt , är ett implantat inte billigt och anses ofta vara kosmetisk kirurgi och som inte omfattas av de flesta tandvårdsförsäkringen planer

. Om implantat

Ett tandimplantat är ett förfarande för att ersätta förlorade tänder . Enligt American Association of Oral och käkkirurger , är mer än 500. 000 implantat placeras varje år . Förfarandet innebär att tre separata delar . Detta inkluderar en titan inlägg i käkbenet som fungerar som en bas för de andra två komponenter: distansen och protesen , eller krona .

Kom ihåg att din out-of-pocket kostnaderna beror på din kirurg , dina tandvårdsförsäkringen , din sjukförsäkring , och dina flexibel utgifter plan .

inledande samrådet

Det är en bra idé att ha ett samråd med en muntlig kirurg innan du påbörjar ingreppet .

Den muntliga kirurg bör ge dig information om vad som väntade och vilka alternativ som eventuellt finns tillgängliga. Du bör också få en uppskattning på dentala implantat kosta och vad kan förväntas täckas av försäkringar.

Under samrådet bör du välja att ha munnen undersökt och har en panoramautsikt röntgen tas beskriver huvuddragen i käken och mängden benförlust i munnen . Samrådet och X-ray är separata kostnader och du kan exakt att betala ca $ 100 för båda .

Utvinning

innan implantatet kan placeras , kommer den drabbade tanden måste extraheras . En enkel utvinning , när en tand inte har djupa rötter , kommer att kosta allt från $ 75 till $ 150 . Oftare, kommer tanden brytas av runt tandköttet , och den typen av utvinning kommer att pågå ungefär $ 150 till $ 300. Att somna eller sederade kommer att köra $ 200 till $ 400. Om möjligt , spara dig pengar och hålla sig vaken under ingreppet.

Implant

För ett tandimplantat, räkna med att betala $ 1. 000 till $ 3. 000 för varje tand . Men om du har svår förlust av benmassa och sinus höjd , kan ett implantat kostar minst $ 15. 000 . De flesta tandläkare tillhandahålla finansiering planer för upp till 100 procent av kirurgi kostnader . Finansieringsplanen liknar ett kreditkort .

Merkostnader

När implantatet sätts in, måste du vänta några månader innan du har processen slutade med en krona . Kronan kan inte placeras tills implantatet och käkbenet har smält . Tandkronor kan köra $ 500 till $ 3. 000 per tand .

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för en abscessed tand

Relaterade artiklar


 • hur korrekt bort proteser
 • hur man rengör tänderna vasaller
 • hur man gör naturliga tandblekning hemma
 • alternativ till hängslen för tänderna
 • hem rättsmedel för visdomständer borttagning
 • hur man bibehåller en sanitär tandborste
 • hur man effektivt bleka dina tänder
 • hur man vitare tänder , förebygga karies , undvika sjukdomar i tandköttet, och förbättra tandhälsa
 • hur man rengör och bleker partiella proteser
 • vad är en endodontist ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com