ingredienser i tandblekningsmedel

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-30
Om du har förlorat den ljusa leende , kan du bleka dina tänder hemma med hjälp av väteperoxid eller over-the -counter produkter . Tandläkare är överens om att väteperoxid är den mest effektiva ingrediens . At-home blekning kit och blekande tandkrämer är mindre benägna att ta bort fläckar . Whitening tandkrämer innehåller slipmedel eller enzymer som gör att fläckar försvinner

Whitening produkter

professionell tandblekning är den mest populära kosmetisk tandvård förfarande . I själva verket har konsumenternas efterfrågan på tandblekning ökat med mer än 300 procent sedan 1996 , sade American Academy of Cosmetic Dentistry .
Om din försäkring inte täcker vitare och ditt kreditkort är maxade , men kan du köpa blekning produkter på ditt lokala apotek . De flesta består av väteperoxid , glycerin , carbopol , natriumhydroxid, aromämnen , föreningar kiseldioxid , kalciumkarbonat, fosfater dikalciumfosfat eller kalcium monohydrogen fosfat och släckt aluminiumoxid eller aluminiumoxid .

Vad tandläkare gör

Trots att experter rekommenderar att ha en tandläkare bleka tänderna , enas de om att väteperoxid är den bästa ingrediensen .
Tandläkare brukar använda väteperoxid i koncentrationer på 15 procent till 35 procent .
De börjar med karbamidperoxid , som i en lösning med vatten , bryts ned till väteperoxid och urea . Väteperoxid är den aktiva substansen blekning .
karbamidperoxid , blandat med 90 procent vatten , har lab-testats lika säker och effektiv . De enda biverkningar kan vara irritation i munnen, speciellt på tandköttet , och ilningar i tänderna i början av behandlingen .
tandläkare kan använda både lösning och en ljus eller laser , som kan påskynda eller utlösa processen .

Peroxide Power

Du kan köpa väteperoxid i en 3-procent lösning för att bleka tänderna hemma .
Väteperoxid består av väte och syre. Det är färglös och säljs i vatten lösningar , som kombinerar 3 procent till 37 procent av väteperoxid med konserveringsmedel .
hushåll versionen , som ofta säljs i en brun flaska , har 3 procent . Högre koncentrationer används i rengöringsprodukter .
tandblekningsmedel med peroxid kan också innehålla glycerin , carbopol , natriumhydroxid och aromämnen .

Vad finns i tandkräm ?

Whitening tandkrämer innehåller puts kemiska ingredienser , blekmedel inte . De sysselsätter slipmedel eller enzymer som kemiskt eller mekaniskt eller ta bort fläckar . De fläckar raderas utan att skada tandemaljen och struktur . Dessa tandkrämer bort ytan fläckar , men blekmedel bryta pigment för att ta bort tänder är gulaktigt eller gråaktig i färgen.

Tandkräm detaljer

Slippapper används i blekande tandkrämer innehåller kalciumkarbonat , fosfater dikalciumfosfat , hydrerat aluminium och föreningar kiseldioxid .
Kalciumkarbonat är ett vitt , kristallint , vatten olösliga , smaklöst förekommer i kalcit , krita och kalksten . Dikalciumfosfat fosfater innehåller omkring 23 procent kalcium och används som kosttillskott och i medicin tabletter .
Kisel förekommer i kvartssand , flinta och agat . Som ett vitt pulver , det är för att göra glas , vatten glas, keramik och slipmedel .
Företag som tillverkar tandkrämer testa dem för att se om slipande komponenten raderar fläckar men lämnar tandsubstans intakt .

Previous:nothing Next:hjälp för avancerad tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • hur man gör tandvårdspatienter bekväm
 • hur man får strålande vita tänder
 • vad är en tandkrona gjorda av?
 • Hur hängslen lossna ?
 • Vilka är problemen efter visdom tänder tagits bort ?
 • hur man får kosmetisk tandvård finansiering
 • hem rättsmedel för tand smärtlindring
 • vad är orsakerna till känsliga tänder ?
 • hur du förstå om dina mediciner orsakar tandköttsproblem
 • hur bleka och ljusare dina tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com