inte Invisalign arbete för sneda tänder ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-07
Miljontals människor lider av att ha sneda tänder som de skulle vilja ha fast . De flesta tänder kan fastställas när en person är en tonåring eller i tidiga 20-talet , men vuxna ofta har svårt att få nödvändig tandvård de behöver för att fixa sina sneda tänder . Ett populärt alternativ för att rätta till detta problem är Invisalign , som är klara plastformar som passar runt tänderna och tryck försiktigt dem i rätt anpassningen

Fakta

Invisalign rekommenderas för dentala patienter som är äldre eller som inte vill synas metall hängslen på sina tänder . Medan det finns fördelar med att använda Invisalign , är det inte rätt alternativ för alla . Om du har bett frågor , roterade tänder som är på olika höjd eller kraftigt tänder kan Invisalign inte rätt produkt för dig . Rådfråga tandläkare att ta reda på vilket alternativ som fungerar bäst för din situation.

Så fungerar det

Ortodontist kommer att använda en dator för att ta en 3-D karta över dina tänder . Denna karta , tillsammans med en form av dina tänder , kommer att användas för att skapa klar plast hållarna anpassade till dina tänder . Hâllarna passar tätt över tänderna och successivt flytta dem till rätt position. När tänderna flyttar , måste du få nya Skenorna ungefär varannan vecka . Det rekommenderas att du bär Skenorna hela tiden , utom när man äter eller dricker , för att se maximalt resultat .

Effekter

Invisalign har visat sig framgångsrikt för många patienter. Recensioner av Invisalign har visat att de flesta människor inte ens märker en gradvis förflyttning av sina tänder i en perfekt anpassning . Om rätt håll följs på när man ska bära Skenorna och om dosering hängt med , då resultat ska börja synas på bara några veckor .

Tidsplan

Eftersom varje person har en annan mun och problem med sina tänder , det finns ingen fast tid för tänderna rättas till . Innan du börjar din Invisalign behandling kommer du rådgöra med din tandläkare och kommer tillsammans att enas om en godtagbar tidsplan för din behandling . Man uppskattar att en genomsnittlig person kommer att gå igenom 20 till 30 Skenorna för hans övre och nedre tänder . Därför kommer de flesta människors behandling senast från strax under ett år till ett och ett halvt år .

fördelar och nackdelar

När din Invisalign behandlingen är klar kommer du att märka en märkbar förändring med hur dina tänder ser , när det gäller för anpassningen. Du kommer att ha en bättre leende , ökat självförtroende och inte längre vara självmedveten om ditt utseende . Den främsta fördelen med Invisalign är att Skenorna kan bäras offentligt och de flesta kommer inte ens märka att du bär dem , jämfört med andra skrymmande metall tandställning . En annan fördel är att du kan ta bort dem att borsta och tandtråd tänderna , vilket gör munhygien lättare än med vanliga hängslen .

En nackdel med Invisalign är att det inte är lämplig behandling för alla . Dessa kommer att hårdare sneda tänder eller trångt tänder kan behöva metall hängslen istället . En annan nackdel med Invisalign är att det är dyrare än traditionell tandställning . Uppskattningar tagit med kostnaden för Invisalign på $ 500 mer än vanliga metall hängslen .

Previous:nothing Next:braun eltandborste felsökning

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota parodontit
 • hur man bleka tänderna med produkter i hemmet
 • hur man förebygger karies hos ditt barn
 • Hur länge kan man använda pilokarpin för muntorrhet ?
 • hem rättsmedel för ont i tandköttet från tandproteser
 • biverkningar av blekning tänder
 • parodontit bota
 • hur till återvinna från visdom tänder utvinning naturligt
 • huskurer för att bleka tänder omedelbart
 • Hur du tar bort smärtan och tand värk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com