kosmetisk tandvård information

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-31
Kosmetisk tandvård behandlingar används för att förbättra utseendet på dina tänder . Den kan också användas i reparativ förfaranden för dina tänder . Många kosmetisk tandvård förfaranden inte täcks av försäkring eller kan ha begränsad täckning . Kontrollera med din tandvårdsförsäkringen transportören så du vet vad din out- of- pocket kostnader kommer att

inlays /onlays /Faner

Inlägg och onlays används för att ge en tand fyllning eller reparera strukturella tand skador . De är gjorda i ett tandtekniskt laboratorium från komposit eller porslin material innan din tandläkare besök . Din tandläkare passar och obligationer dem till dina tänder . Faner är laminat som är skräddarsydda för att täcka framsidan av tänderna . De är gjorda av porslin eller kompositmaterial , och är bundna till tänderna för att täcka luckor eller missfärgningar att förbättra utseendet på dina tänder .

Composite Bonding

Composite limning är ett förfarande där kompositmaterial som ser ut som tanden emalj används för att fylla din tand eller placeras på ytan av tanden . Efter din tandläkare formar materialet , kommer han använda en hög intensitet ljus för att binda materialet till din tand . Detta förfarande resulterar i en osynlig restaurering eftersom det smälter samman med din naturliga tand . Kosmetisk limning kan användas för färgade , kantstötta , trasiga eller spruckna tänder samt fyllningar .

Blekning /Whitening

Tandblekning eller blekning används för att ta bort fläckar från mat , dryck ( speciellt kaffe, rödvin eller te ) , rökning eller otillräcklig munhygien . Din tandläkare kan bleka eller bleka dina tänder i tandläkarens eller hon får även föreskriva en blekning eller blekning system som du kan göra själv hemma . Blekning är när dina tänder är gjorda ljusare än sin naturliga färg . Whitening är en process som tar bort fläckar för att återställa din naturliga tanden färg .

implantat

implantat används för att fylla luckor som skapats av förlorade tänder eller för att stödja en bro . De är konstgjorda rötter som är implanterad i käkbenet . Förfarandet görs av en parodontolog eller en muntlig kirurg . Efter implantatet placeras , är det tillåtet att läka och förankra till benet , som tar tre till sex månader . Din tandläkare kan då placera en temporär krona på implantatet tills tandköttet växer naturligt runt kronan . Den tillfälliga krona kommer sedan att ersättas med en permanent .

Bridges

En bro används för att fylla ett utrymme med en saknad tand . Det är en enhet som fäster kronor till två tänder intill rymden med en konstgjord tand i centrum (sk pontiska ) för att täcka gapet . Din tandläkare förbereder två tänder för kronor och tar ett avtryck av dina tänder . Ett intryck är tagna med en substans som spackel för att lägga en form av tänderna för att få bron gjort . Din tandläkare kommer att fästa en tillfällig bro till din permanenta bron är klar .

Hängslen

Din tandläkare kan bestämma att du behöver besöka en ortodontist för korrigering av trånga eller sneda tänder . Ortodontist kommer att placera hängslen på tänderna som gradvis flytta tänderna . Du kan ha den traditionella tråd hängslen , eller kan du få klart eller tand färgade hängslen . Dessa är gjorda för att passa bekvämt över dina tänder och de är ändrade med några veckors mellanrum för att successivt i rätt läge av dina tänder . " osynlig tandställning " är populära eftersom ingen kan tala om du bär dem .

Previous:nothing Next:ingredienser i tandblekningsmedel

Relaterade artiklar


 • hur man bibehåller bra munhälsa
 • hur man väljer en kvalificerad kosmetisk tandläkare
 • finansiering för tandvård
 • hur lätt tandvärk vid 2 på morgonen
 • hur man behandlar och hanterar dålig andedräkt " halitosis "
 • hur man byter proteser
 • hur man rengör tandproteser hemma
 • hur man hittar en tandläkare Kaiser Permanente
 • hur man extraherar en tand hemma
 • typer av hängslen för vuxna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com