metoder för sterilisering i en dental kontor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-27
Sterilisering : att använda en metod eller process för att döda mikroorganismer . Tandläkare använder olika metoder för att sterilisera och desinfektera sina instrument eller verktyg som de använder för att behandla patienter . Detta håller sjukdom och virus från att spridas och skyddar din hälsa så du inte får en infektion . När dental är steriliserade , att de inte kan röras förrän de är redo att använda för att hålla dem sterila

torr värme

En torr värme autoklav används av tandläkare som en effektiv metod för att sterilisera instrument utan rost eller Avtrubbning dem . Det finns två typer av torrsterilisering kallas Brödrost stil och Cox torr värme autoklav . Den Cox torr värme autoklav tar bara sex minuter att sterilisera . Torrsterilisering har mycket höga temperaturer eller värme som dödar mikroorganismer . Värmen cirkulerar i hela kammaren och håller en jämn temperatur . Vissa instrument kan vara olämplig för en torr värme autoklav . Tillverkarens anvisningar bör följas för att förebygga skador och se till att den torra värmen autoklav används på rätt sätt .

ångautoklav

En autoklav är en trycksatt , ånguppvärmda fartyg eller kammare som används för att sterilisera medicinsk utrustning. Många tandläkare använder ånga autoklav för att förstöra mikroorganismer på sina instrument . Denna metod använder uppvärmda förångas vattnet , vilket är ånga . Ånga sterilisera inte av sig själv . Det tar en kombination av fukt , tryck och höga temperaturer . Det måste också finnas en lägsta temperatur tider som hållits under steriliseringsprocessen. Ångan autoklaveringscykler kan anpassas beroende på vilken typ av föremål som steriliseras . Denna metod för sterilisering är bra därför att inga kemikalier används , så det är bra för miljön .

Chemical Vapor

Kemisk ånga är en kombination av alkohol, vatten , ketoner och formaldehyd upphettas under tryck som bildar en kemisk ånga eller gas . Det är en metod som används av tandläkare för att sterilisera sina dentala instrument. En fördel med denna typ av sterilisering är den inte orsakar rost och korrosion på dentala instrument även vid en temperatur på 270 u00BA C. Detta beror på den kemiska ångor har lite fukt innehåll . Denna metod för sterilisering måste användas med försiktighet av säkerhetsskäl. Lämplig ventilation är mycket viktigt för postcycling rök . Riktlinjerna måste följas för användning , förpackning och lastning för att säkerställa att det finns några skador under sterilisering processen .

Previous:nothing Next:vad man ska äta efter tandkirurgi

Relaterade artiklar


 • om naturliga naturläkemedel för hål i tänderna
 • hur man får vitare tänder med hjälp av enkla steg i hemmet
 • hur du tar bort nikotin fläckar från tandköttet och läpparna
 • salivens påverkan på dental
 • symptom på en rotfyllning infektion
 • hur man använder bivax på tandställning
 • hur man tar hand om dig själv med en infekterad tand
 • Hur man naturligtvis stoppa dålig andedräkt
 • hur du tar bort svåra fläckar tänder och har ett vackert vitt leende
 • tecknar en rotfyllning behövs
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com