mun och tandköttssjukdomar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-13
Parodontal ( tuggummi ) sjukdom är en allvarlig och kronisk bakteriell infektion i munnen . När den inte behandlas , kan det läcka in i blodet och orsaka problem i andra delar av kroppen . Förutom sjukdomar i tandköttet , det finns en mängd andra orala förhållanden som kan uppstå , några av dem kan potentiellt allvarliga

Periodontala sjukdom

Parodontit kan utvecklas när bakterierna i plack ( den klibbiga , färglös film som ständigt bildas på tänderna ) orsakar en inflammation i tuggummi 's . Gingivit är den minst allvarliga formen av parodontit och är reversibel med behandling av din tandläkare och ett engagemang för en god munhygien .

När lämnas obehandlad kan gingivit framsteg och förvandlas till parodontit . Periondontitis uppstår när stödjande vävnader och ben omgiven tänderna slits ner och förstörs . Över tid kan tänderna lossna och kan behöva dras ut .

Andra Mouth Disorders

Medan tandköttsproblem är den mest utbredda sjukdomen i munnen , finns det en rad andra tillstånd och sjukdomar som kan påverka munnen och omgivande vävnad .

Burning Mouth Syndrom

Burning mun syndrom är ett ganska vanligt men som förstås dåligt skick som oftast drabbar kvinnor efter klimakteriet . Människor som drabbats av sjukdom uppleva en brännande känsla på tungan samt förändringar i smak och konsistens munnen . Burning munnen syndrom går bort av sig själv efter en tid .

Cankerskav och munsår

Cankerskav är en vanlig form av munsår . Dessa smärtsamma röda prickar eller bulor visar vanligtvis upp på insidan av kinderna och läpparna , tungan , mjuka gommen och basen i tandköttet . De kan vara ett tecken på en svag eller nedsatt immunförsvar .

munsår eller feber blåsor är organskador, som får utbrott på läpparna . De är relaterade till repetitiva utbrott av herpes simplex virus typ 1 .

Leukoplaki

Leukoplaki visas på insidan av kinden eller på tungan som en precancerösa lesionen . Leukoplaki är resultatet av kronisk irritation som kan bero på ojämna tänder eller grov och ojämn fläckar på proteser , kronor och fyllningar . De skador är oftast ofarliga och kan opereras.

munhålecancer

Symptom på cancer i munhålan varierar avsevärt. De inkluderar rött, vitt eller en blandning av röda och vita fläckar inuti munnen eller på läpparna . Det kan finnas en öm i en eller båda av de områden som inte läker .

Du också kan drabbas av blödningar i munnen , obehag vid sväljning och eventuellt lösa tänder . Om du upplever något av dessa symtom , bör du kontakta din läkare eller tandläkare så snart som möjligt .

Mouth sjukdomar kan indikera andra hälsoproblem

En mängd andra hälsotillstånd kan börja med onormala orala förhållanden . Dessa kan omfatta ätstörningar , vissa cancerformer , syfilis och gonorré .

Previous:nothing Next:botemedel för tandvärk

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för känsliga tänder ?
 • steg-för - steg protes som gör
 • hur man använder Nite vit AVS 22
 • hur man kan stoppa en tandvärk naturligt
 • icke- invasiv tandköttsproblem behandling
 • hur man förebygger karies samtidigt bär hängslen
 • hur man tar hand om känsliga tänder försiktigt
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • rotfyllning dentala komplikationer
 • hur man effektivt behandla Cankerskav
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com