parodontala djuprengöring

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-06
Parodontala hänvisar till tandköttet och vävnaden som fäster på tänderna och käkbenet . Tandköttet kan hysa bakterier både över och under tandköttskanten , där de fäster på tänderna . Efter att ha bakterier under tandköttskanten kan leda till flera former av sjukdomar i tandköttet. Blödning , svullet tandkött är ett tecken på att bakterier är närvarande under tandköttskanten. Vid svåra fall av bakterier och plack under tandköttet är grovstädning behövs för att behandla sjukdomen

tandlossning

Den främsta orsaken till parodontala djuprengöring är att behandla sjukdomar i tandköttet . Tandköttsproblem är ofta orsakas av bakterier i munnen , bakterier kan bilda plack under tandköttet liksom ovan . När plack och bakterier tillåts uppehålla sig under tandköttet kan det orsaka många problem .
tandkött kan börja dra bort från tänderna , vilket gör det ännu svårare för en individ att hålla tandköttet ren och hälsosam . Tandköttet kan bli svullet och fylld med pus , som är smärtsamt och fula . Svåra fall av tandköttsproblem kan leda till tand -och käkben densitet förlust

Root Hyvling

Det finns två huvudtyper av djupt städrutiner som används av periodontists ( tandläkare som arbetar med frågor som rör tandköttet ) : . root hyvling och skalning .

Root hyvling tar bort fläckar av plack eller bakterier från under tandköttet . Dr Dan Peterson beskriver rot hyvling som ett förfarande som , " . . . innebär ett jämnare rotytor av dina tänder med tunna skrapningarna så tandköttet kan fastare återansluta till rötterna som är rena och släta för att förebygga tandlossning och problem känslighet . Förfarandet gör det svårare för plack ansamlas längs rotytor . "

Skalning

Scaling är ett förfarande som tar bort toxiner , plack, tandsten och dentin som grov från runt och under tandköttskanten . Fickor och urtag i tandköttet orsakad av tandköttsproblem kan även rengöras ut med skalning , vilket kommer att öka risken för dem healing .

Enligt Dr Jeffrey Wissot , " En vanlig biverkning av parodontala scaling är känsligheten varmt och kallt , på grund av exponerade rötter efter tandköttet krymper . Noggrann munhygien , användning av en desensibilisering tandkräm , och " tinktur av tid " minimerar vanligtvis känslighet . "

flikkirurgi

Ibland kan en mer intensiv behandling är nödvändig för att rengöra under tandköttet. flikkirurgi är ett förfarande där den tandläkare nedskärningar en flik i tandköttet , dra den tillbaka och tar bort tandsten och andra skräp från den nedre tanden och rot . Tandköttet Därefter sys på plats igen så att de absolut måste för tänderna igen .

flikkirurgi används vanligtvis i mer avancerade fall av sjukdomar i tandköttet eller om rot hyvling eller skalning inte var effektiva på att ta bort alla skräp under tandköttet linje .

Antibiotika

ibland, utöver dessa förfaranden, antibiotika används för att behandla infektioner och hjälpa tandköttet läka . Lokala antibiotika kan placeras under tandköttet i ett av en mängd olika former, inklusive gel , chip , kapsel eller remsor . De kan kontinuerligt släppa medicinen under tandköttet, vilket ger vävnaden ett längre tidsperspektiv för att läka .

Oral antibiotika som vanligen används före operation för att sänka nivåerna bakterier i munnen och kroppen i allmänhet. De är inte gynnad för långsiktig behandling av sjukdomar i tandköttet på grund av att bygga antibiotikaresistenta bakterier och den stress det sätter på kroppen .

Previous:nothing Next:Vilka tjänster en parodontolog göra ?

Relaterade artiklar


 • hur man får ljusa tänder
 • hur man känner igen tecken på tandlossning
 • hur du kan trösta tandvärk smärta naturligt
 • effekterna av dåligt borsta tänderna
 • mest effektiva tänder blekmedel
 • om visdomständer
 • cigarettrökning effekter på tänder
 • orsaker till tandvärk
 • hur vita tänder för under $ 5,00
 • hur att bleka tänderna hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com