parodontit behandlingsalternativ

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-16
Tandlossning , som ofta kallas tandköttsproblem , påverkar tandkött , tänder och käkbenet . Det finns flera typer av sjukdomar i tandköttet , och lindrigare former kan framsteg i de mer allvarliga former om de lämnas obehandlade . Det finns flera behandlingsalternativ för tandlossning , och det beror på typen och svårighetsgraden av sjukdomen

Klassificering

Parodontit har delats in i olika typer av American Dental Association (ADA ) . Gingivit kallas mål typ I. Det orsakar svullna och blödande tandkött . Dålig andedräkt, eller dålig andedräkt, ingår ofta också . Ett utmärkande drag för denna klass är att skadan är begränsad mot tandköttet i detta skede .
tidig tandlossning kallas klass typ II . Den uppvisar samma symptom som gingivit , bara svårare . Tandköttet kan börja avta i denna fas . Den största tecken på att sjukdomen har kommit längre än gingivit är att bindväv skadorna och en del käkbenet förlust kan också förekomma. Måttlig parodontit kallas klass Typ III , och det inkluderar klass typ II symptom . Dessutom finns det mer djupgående benförlust . Fickor eller försänkningar kan utvecklas i tandköttet . Tänderna kan börja flytta på grund av förlust av benmassa och degeneration av bindväv . Avancerad parodontit kallas klass Typ IV . Det omfattar symptom på klass Typ III , och förlust av benmassa är mer utbredd . Tandköttet kommer definitivt blöder när utforskad . Förskjutning av tänder och även tandlossning kan uppstå i detta skede .

Förebyggande /Lösning

Att förebygga tandköttsproblem kan vara den bästa kurs för att säkerställa att permanenta skador är inte lidit av tandköttet eller bindväv . Munhygien är den första försvar . Borstning minst två gånger om dagen, helst efter varje måltid , är ett minimikrav . Tandtråd dagligen kraftigt reducerar mängden bakterier längs tandköttskanten , vilket är vad som orsakar inflammation och leder till sjukdomar i tandköttet . Professionell rengöring två gånger per år kan minska tandsten eller plack som kan ha bildats över tiden . En tandläkare kan också låta dig veta tillstånd i tandköttet och varna dig om tidiga tecken på sjukdomen .

djuprengöring

Att behandla parodontit måste bakterier och plack som finns under tandköttet linje tas bort . För att göra detta kommer en tandläkare eller parodontolog måste utföra en mer invasiv rengöring . Genom att göra en djuprengöring , kommer tandköttet vara mer benägna att läka och återansluta till tänderna . Detta gör det svårare för bakterier att få under tandköttet och utvecklas till tandköttsinflammation igen . Det finns två huvudtyper av grovstädning förfaranden : root hyvling och skalning . Root hyvling bort fläckar av plack och bakterier från under tandköttet . Den slätar också ut roten av tanden , vilket gör att tandköttet läka och återansluta till tanden lättare . Skalning är ett förfarande som tar bort toxiner , plack, tandsten och dentin som grov från runt och under tandköttskanten . Om fickor eller försänkningar har bildats i tandköttet , kan de också att rensas ut med skalning . Både rot hyvling och skalning kan vara obekvämt förfaranden , och tandköttet kommer att uppleva svullnad och blödning som de läker efter rengöring. Enligt Dr Jeffrey Wissot , " en vanlig biverkning av parodontala scaling är känslighet för varmt och kallt , på grund av exponerade rötter efter tandköttet krymper . noggrann munhygien , användning av en desensibilisering tandkräm och " tinktur av tid " brukar minimerar känsligheten . "

flikkirurgi

Ibland tandvården behöver skära en flik i tandköttet dra sedan bort dem från tänderna så att de kan ta bort alla för frågan från under dem . Hårda plack och avlagringar som bildar lägre under tandköttet i svårare fall av tandlossning kan svara bättre på denna behandling . Tandköttet Därefter sys på plats igen , och de kommer att kunna fast ansluta sig till tänderna igen .
flikkirurgi används ofta när rot hyvling eller skalning inte var effektiva på att ta bort alla skräp under tandköttet linje .

Antibiotika

Antibiotika kan användas för att behandla tandlossning också. Orala och topikala antibiotika kan både användas för att behandla parodontit . Aktuell antibiotika kan vara i form av gel , små kapslar , ett chip eller remsor . Antibiotika kan appliceras direkt på tandköttet eller under dem . Antibiotika behandla bakteriella infektioner som orsakar tandlossning . De erbjuder också skydd för patienter med hjärtsjukdom som har tandläkarvård. De antibiotika verkar för att förhindra infektioner i kardiovaskulära. Antibiotika förhindra ytterligare infektion i tandköttet när den tillämpas direkt till de drabbade områdena . Dessa aktuella behandlingar kvar i munnen under en tid och utsläpp låga doser av antibiotika under en tidsperiod .

Previous:nothing Next:Vad är tandställning?

Relaterade artiklar


 • tandställning historia
 • Hur får man en mer strålande , vitare leende
 • hur är en rotfyllning gjort ?
 • hur man kan förebygga och läka sjukdomar i tandköttet med Neem
 • hur att bleka tänderna med hem produkter
 • tandköttsproblem orsaker
 • laser tandbehandlingar
 • botemedel för parodontal tandköttsproblem
 • bästa metoderna för vitare tänder
 • vad gör partiella proteser ut ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com