regler när du använder tandställning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-08
Medan vissa barn eller tonåringar kan ångest med hängslen på , andra ser fram emot dem . Efter att ha bott med tänder som besvärar dig , det är trevligt att tro att du kan vara på rätt väg för att korrigera de problem som du ser i spegeln varje dag . Det finns några enkla riktlinjer att följa när man har tandställning . " . tenn grin " Ju mer du håller dig till dessa regler , desto kortare tid du spenderar blinkande

Missa inte Utnämningar

Visa alltid upp för dina regelbundna möten . Ortodontisk behandling är en process som följer en plan för vissa justeringar i vissa intervaller . Din ortodontist kommer att skräddarsy en tidslinje som passar dina behov . Du behöver gummiband eller bågar den rutinmässigt . Du kan behöva distanser införas . Om du missar möten och lägga om dem i veckor eller månader senare , kommer du förlänga bara den tid du spenderar bär din tandställning.

Floss regelbundet

Tandtråd har alltid varit viktigt att hålla tänderna och tandköttet friskt . Det är ännu viktigare att du följer en daglig rutin av tandtråd samtidigt bär hängslen . Det sätt på konsolerna och Trådarna är fästa i munnen lämnar en massa springor för maten att fastna . Enkel borsta räcker inte bort att bygga upp . Om du utvecklar en hålighet eller gingivit iklädd hängslen , kommer ytterligare behandling lägga ännu mer kostnader och tid .

Pensla efter att ha ätit

Om du har tandställning , måste du borsta tänderna efter alla måltider och snacks . Det är viktigt när du borstar för att till fullo borsta tre sätt : med din pensel vinklad ovanför hängslen , under dina hängslen och direkt mot dem . Vad är knepigt om håligheter är att de ofta form med en liten bit mat . Ju mer arbetsamma din borsta , desto bättre hälsa av dina tänder och kortare tid man behöver spendera bär din tandställning.

undvika vissa livsmedel

Även om det är nog allmänt känt att någon med tandställning inte kan bita i en karamell äpple , det är inte den enda mat som är tabu . Chewy och klibbig livsmedel måste undvikas. Några exempel är gummy godis , lakrits , bagels och karamell . När du bär hängslen måste människor undvika hårt och sprött mat också. Dessa kan tvinga konsolerna lossna och orsaka en akut besök på ortodontist kontor . Håll dig borta från äpplen , morötter , majskolv , nötter och granola . Din ortodontist kan säga dig att det är okej att äta några av dessa livsmedel om du klipper dem i små bitar .

åtgärda problem snabbt

Om du inte alltid vill vara kända som " metal mun , " kolla med din ortodontist som helst du misstänker ett problem . Om en ledning lossnar och börjar peta på insidan av kinden , tala med din läkare . Om du ätit något krispigt och en hållare dök upp , gå till en akut besök . Om du nyligen haft en båge tråd förändrats och smärtan har inte minskat , kontakta din läkare . När du misstänker ett problem , gör ditt bästa för att åtgärda det snabbt .

Previous:nothing Next:naturlig inställning till tandvård för barn

Relaterade artiklar


 • hur man gör hemmagjord Tandfasader bilder
 • Hur man naturligtvis lindra tandvärk
 • biverkningar av tandköttsproblem
 • hur man får rabatterad tandvård genom en tandläkarutbildning
 • hur ta hand om barnets första tänder
 • hur du håller dina tänder vita naturligt
 • hur man kan jämföra muntliga bevattning
 • hur man hittar den bästa tandblekning system
 • hur man behandlar vikande tandkött med olja dra
 • tänder implantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com