rotfyllning obturation tekniker

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-29
En rotfyllning är ett förfarande där skadade , döende eller döda tänder kan hållas i munnen , i stället för alternativa , extraktion. En rotfyllning kan utföras av både allmän tandläkare och endodontists . Endodontists specialiserade på rot sjukdom , tandvård massa , och vävnader , och i allmänhet utföra de mest allvarliga förfaranden rotfyllning . Kostnader för rotfyllningar varierar vanligtvis från $ 300 till $ 1. 000. Kostnaden varierar beroende på tanden som är emot rotfyllning och tandläkaren eller endodontist hela proceduren .

Förberedelser

En rotfyllning kan ta allt från en till tre besök hos tandläkaren kontor . Det första besöket består först av en röntgenbild för att bedöma skadan . Lokalbedövning kan eller inte kan behövas beroende på huruvida infektion föreligger. För att förbereda tanden , är det område som hålls första torrt och saliv -free med en dental dammen . En tillgång hålet borras sedan i kronan , eller det översta lagret av tanden . Massa-och skadade nerven är helt bort från tand . Rotfyllning filer , ökar i storlek , sedan används för att rengöra insidan av tanden .

Fyllning

Efter beredning är klar , har insidan hål som ska tätas. Vissa tandläkare kommer att vänta upp till en vecka att täta tanden . Detta kan vara beslut om det finns en infektion närvarande , och medicinering ges vanligtvis för att påskynda läkningsprocessen . Om tanden inte är förseglas omedelbart , är en tillfällig fyllning är nödvändigt. Den är placerad i den yttre hål i tanden så att skräp inte kommer in . Efter att tanden är förseglade insidan av tanden måste fyllas . Insidan av tanden är fylld med en gummi ämne som kallas guttaperka .

tillgång hål återstår på kronan av tanden , och måste fyllas med antingen en amalgam eller komposit fyllning . Plats och storlek av fyllningen dikterar som fyllnadsmaterial används . Ytterligare arbete kan vara nödvändiga på grund av den ursprungliga svaghet i tand . En krona är oftast placerad ovanpå tand för att hjälpa detta problem . Den typ av kronan beror på storleken av de återstående tand , och tand plats . Om en patient får en rotfyllning från en endodontist de är hänvisade till deras allmänna tandläkare om en krona behövs .

Previous:nothing Next:gemensamma tandköttssjukdomar

Relaterade artiklar


 • typer av rotkanaler
 • Hur fungerar en Waterpik arbete ?
 • svänglås partiella proteser
 • när ska visdomständer tas bort ?
 • braun eltandborste felsökning
 • hur du kan hjälpa ditt barn lära sig bra tandvård
 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
 • hur man rengör en elektrisk tandborste efter en förkylning
 • gör tandsprickning orsakar feber hos barn ?
 • hur du luktar din egen andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com