som tänder är mjölktänder hos människor ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-12
Det finns 20 mjölktänder , som också kallas mjölktänder , hos människor . Baby tänder få ett utbrott i samma ordning i de flesta människor , även om det kan finnas skillnader . De kommer i medan barnet är ett spädbarn eller barn att hjälpa honom tugga och kommunicera . American Dental Association ( ADA ) rekommenderar att barnet ser en tandläkare inom sex månader från vulkanen sin första tand eller av hans första födelsedag . Mjölktänderna fälls senare i barndomen och ersätts med permanenta tänder . När alla permanenta tänder har kommit fram , finns det 32 tänder i den mänskliga munnen .

centrala incisiverna

Central framtänder är de fyra tänder ligger direkt i främre mitten av munnen . -två på ovansidan och två på undersidan . De centrala incisiver är vanligtvis de första tänderna att bryta ut i ett barns mun . Incisiver används för att bita i livsmedel . Detta inträffar mellan 8 till 12 månaders ålder . Barnet kommer troligen att kinkig medan hans tänder kommer in barnet förlorar den centrala framtänderna mellan 6 och 7 års ålder .

Lateral Incisiverna

Lateral framtänder är den andra uppsättningen tänder att bryta ut. Dessa utbrott i åldern 9 till 13 månader . Lateral framtänder kommer i anslutning till den centrala framtänder , för totalt fyra laterala incisiver . Dessa fälls i åldrarna 7 och 8.

hundar ( Cuspids )

hörntänder , som också kallas cuspids , är spetsiga tänder som liknar huggtänder . De är användbara för att bita och slita mat . Dessa utbrott bredvid den laterala incisiver . Det finns fyra hörntänder i munnen . De kommer i mellan 17 och 23 månaders ålder och skjul mellan 9 och 12 år gamla .

Första Molars

Molars används för att tugga mat . De första kindtänderna blossa upp i åldrarna 14 och 18 månader . Det finns fyra första molarer , som kommer in bakom hörntänderna . Första kindtänderna fälls i åldrarna 9 och 11.

andra Molars

För det andra molarer , ofta kallad " tvååring molarer , " bryta ut i åldern 23 och 31 månader . Dessa är placerade direkt bakom den första kindtänderna . Liksom den första kindtänderna kommer det att finnas totalt fyra andra molarer . Barn förlorar oftast dessa kindtänderna i åldrarna 10 och 12.

Previous:nothing Next:biverkningar av visdomständer avlägsnande

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom som visdomständerna behöver avlägsnande
 • Hur får man en perfekt leende med Invisalign hängslen
 • hur man gör en tandvärk försvinna
 • hur man bevarar tandemaljen inom vinindustrin
 • hur naturligt ljusare tänder
 • Kostnaden för proteser kontra implantat
 • hur fick dålig andedräkt på bara några dagar
 • stadier av Periodontala sjukdom
 • hur man kan bli av en dålig tandvärk
 • hur man räta dina tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com