stadier av parodontit

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-09
Parodontit är tandköttssjukdomar. Det finns flera olika typer av sjukdomar i tandköttet. Mildare former kan gå över till mer aggressiva former om de lämnas obehandlade . De flesta former är på grund av otillräcklig munhygien , men vissa är orsakade av systemiska sjukdomar . Tandläkare och tandhygienister klassificera vilken typ av sjukdom som dess svårighetsgrad och symtom på ett system som skapats av American Dental Association (ADA )

Gingivit

Gingivit är den mildaste formen av tandköttsproblem . Det är främst på grund av otillräcklig munhygien , och det kan vändas helt enkelt genom att förbättra munhygien . Det har klassats som mål typ I av ADA . Dess mest märkbara symptom är svullet och blödande tandkött . Dålig andedräkt , även kallad dålig andedräkt, ingår ofta också . Skadan är begränsad mot tandköttet i detta skede .

Tidig Parodontit

Tidig parodontit är klassificerad som klass typ II av ADA . Det bygger på skador som orsakats av tandköttsinflammation . Svullna, blödande tandkött är vanliga , liksom vissa recession i tandköttet från tänderna . Den skada som kan sprida sig från tandköttet till bindväv och käken benvävnad i detta skede .

måttlig parodontit

måttlig parodontit är klassificerad Class Typ III av ADA . Det omfattar hela klass typ II symptom . Svårare benförlust tenderar att ske i detta skede . Fickor kan bildas i tandköttet , antingen utstående eller vikande . De kan fyllas med pus och blöder lätt . I detta skede kan tänderna börja att flytta på grund av förlust av benmassa och nedbrytningen av bindväv .

Avancerad Parodontit

Avancerad parodontit är klassificerat som klass Typ IV av ADA . Alla symptom på klass Typ III kan vara närvarande och mer dominerande . Dessutom sprider förlust av benmassa och kan orsaka allvarliga förskjutning av tänderna och tandlossning . Tandköttet kommer att blöda när probed , och de kan ha djupa mellanrum mellan tandköttet och tänderna . Dålig andedräkt är mer påtaglig och svår att åtgärda i detta skede .

Förebyggande

Det bästa sättet att förhindra att främja parodontit är att stoppa det i de tidigaste stadierna . Detta görs genom att förbättra hygienen och få regelbunden tandrengöring . Tandtråd dagligen och använder en enhet vatten bevattning är bra sätt att ta bort extra plack som kan missas under borstning av tänderna . Din tandläkare kan rekommendera andra produkter som kan hjälpa dig att få ditt tandkött i bättre hälsa .

Tobak användning kan också bidra till sjukdomar i tandköttet , så kontakta läkare stöd i att sluta .

Previous:nothing Next:farorna med kvicksilver fyllningar

Relaterade artiklar


 • hur du hittar den bästa dental plan
 • hur man ska behandla Cankerskav effektivt
 • hur man får nikotin fläckar av tandproteser
 • Hur fungerar en tuggummi transplantat ?
 • hur man hittar naturliga sätt att bleka tänderna
 • om gratis tandkliniker
 • Vilka är fördelarna med tandblekning ?
 • hur man använder holistisk behandling för sjukdomar i tandköttet
 • TMJ käksmärta symtom
 • Kostnaden för ett guld tandkrona
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com