tand implantat kirurgi & infektion

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-04
Tandimplantat kirurgi , även kallat tandimplantat kirurgi , omfattar byte av en förlorad tand med en konstgjord version . Tand implantat kirurgi anses ofta av patienter som inte vill tandproteser eller bryggor . Även tand implantat kirurgi är relativt säker , men det kommer med en risk för infektion

Utvärdering

Din tandläkare kommer att kräva att du kommer till kontoret för ett eller flera besök för att avgöra om du är en kandidat för tand implantatkirurgi. Tandläkaren tar röntgenbilder av det område där tandimplantat kommer att placeras och gör en modell av din mun till storlek tandimplantat . Din familj tandläkare kan faktiskt inte utföra implantatet och istället kan skicka dig till en muntlig kirurg eller peridontist .

Kirurgi

Du är placerade under anestesi under tandimplantat förfarandet . Tandläkaren skär bort tandköttet på implantatstället att exponera käkbenet . Hål borras i benet och implantatet sker inom dessa hål . Du kanske måste ha flera operationer tills implantation är klar . Det sker i etapper så att munnen att läka och att tillåta bentillväxt i käken . En bentransplantation kan krävas om din käke ben är inte stödja tandimplantat .

Potentiella risker

Innan du genomgå tand implantatkirurgi , din tandläkare kommer troligen att diskutera potentiella risker , som omfattar infektion som kan utvecklas som en följd av operationen . Tecken på en infektion smärta, svullnad och blödning . Andra komplikationer kan du utvecklas från tandimplantat kirurgi skada omgivande tandkött och tänder , nervskador och problem med bihålorna .

Överväganden

Även om du kan få en infektion på grund av tandimplantat kirurgi vid platsen för ersättning , är risken relativt liten . Någon typ av operation som du får kommer att medföra en risk för infektion . För att sänka risken , kan du få antibiotika för att ta före operationen.

Viktig påminnelse

Det är oerhört viktigt att låta din tandläkare vet omedelbart om du utvecklar tecken på en infektion efter den dentala implantat kirurgi . Du kan behöva läggas på en omfattande kurs av antibiotika för att behandla infektionen . Om du har biverkningar , kan tandläkaren har du kommit in på kontoret så att hon kan undersöka området för att fastställa den bästa behandlingen .

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra muntliga bevattning

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • hur man byter proteser
 • stoppa tandköttsproblem
 • tandblekning gel information
 • vad som orsakar ont i tandköttet symptom ?
 • om bruxism
 • hur har renare och vitare tänder och andedräkt
 • hur man säkert och framgångsrikt har en tand bentransplantat inför ett implantat
 • vad man ska göra för tandvärk
 • att bota dålig andedräkt har en god munhygien
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com