tand implantat

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-03
Tandimplantat bidra till att återställa ett naturligt intryck ditt leende genom att ge permanent ersättning tänder . Eftersom tandimplantat förankras i ditt käkbenet , känns det implanterade tand och ser ut som en naturlig tand . Enligt American Association of Oral och käkkirurger , den relativa framgången av tandimplantat är ca 95 procent

Överväganden

Du kan godkännas för ett tandimplantat om du är villig att gå igenom långdragen process som deltar i implantation och har tillräckligt med ben i käken för att stödja implantatet . I vissa fall kanske du kan få en bentransplantation om käkbenet inte är stark nog för ett implantat . Om du har ett hälsotillstånd som bromsar läkning , kan ett tandimplantat vara mindre sannolikt att bli framgångsrika. Tandimplantat är vanligen inte användas till barn innan full käkbenet tillväxten sker .

innan förfarandet

Innan implantat förfarandet , din tandläkare kommer att utvärdera dina tänder och ta röntgenbilder av munnen . Din tandläkare kommer också att avgöra om du behöver en bentransplantation före implantationen. En bentransplantation kan behövas om dina ben är för tunna eller mjuka och kommer inte att kunna stödja implantatet . Under bentransplantat förfarandet är en liten bit ben bort från en annan del av din käke eller höften och placeras i den svaga området käken . Om ympade området är stort , kan det ta flera månader innan det nya området ben kan stödja implantatet. Om du kräver bara mindre ympning , kan förfarandet inte fördröja implantation .

det första steget

Placera en tand implantat är en multi-steg process som ofta tar mellan tre till nio månader att slutföra . Det första steget i processen innebär borra hål i benet för att placera cylindern metall implantatet som kommer att fungera som roten av implantatet . Det kan ta upp till sex månader för benet att växa runt cylindern och fäst den på plats . Du kommer att få lokal eller allmän anestesi eller sedering medan hål borras och kan behöva äta mjuk mat i flera dagar efter ingreppet . Eftersom du inte ännu har fått den del av implantatet som syns ovanför tandköttet , kan du få en tillfällig protes för att täcka den lucka i munnen .

distansen

När metallcylinder förankras säkert i käkbenet , kommer distansen placeras . Distansen ansluter kronan , den del av implantatet som ser ut som en tand , till metallcylinder . Placering distansen kräver att man gör ett litet snitt i tandköttet för att nå metallcylindern . Lokalbedövning används vanligtvis för detta steg . Efter placering av distansen , kommer ditt tandkött måste läka i några veckor innan implantationen processen kan fortsätta.

placerar konstgjord tand

När området runt distansen läker , kommer din tandläkare att göra ett intryck av din mun . Intrycket kommer att skickas till en protetikern , en tandläkare som specialiserat sig på att tillverka konstgjorda tänder , så att en krona kan göras . Du kan välja att ha en fast implantat protes , en krona som kommer att permanent cementeras på distansen , eller kan välja en avtagbar protes . En avtagbar protes snäpper på plats och kan tas bort för rengöring , något liknande proteser .

Previous:nothing Next:naturliga protes städare

Relaterade artiklar


 • toothpicking & tandlossning
 • hur du tandtråd din hängslen på under 2 minuter
 • hur du skyddar dina tänder från slipning
 • vad är en rotfyllning fyllning ?
 • hur man väljer en tandborste och hålla munnen frisk
 • hur man torkar borsta tänderna
 • hur man får vitare tänder gratis och naturligt
 • Hur får man en mer strålande , vitare leende
 • Hur är hängslen ut på ?
 • hur man gör ett bättre jobb på att borsta tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com