tandblekning faror

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-27
Tänder blekning, eller tandblekning , är en populär kosmetisk tandvård förfarande , särskilt för färgade eller missfärgade tänder . Det är vanligtvis utförs professionellt i en tandläkarpraktik eller med en blekning kit i användarens privatliv hem . Dessa tänder blekning behandlingar är inte riskfritt och kan ha vissa skadliga effekter

Zingers

At-Home tänder blekning behandlingar som kräver användning av en mun vakt har varit kända för att orsaka intensiv , kraftiga smärtor att tandläkare refererar till som " zingers . " Dessa mun vakter är specialanpassade monteras för varje patient , och används med en gel som innehåller 10 peroxid procent karbamidperoxid . Det särskilda skälet till detta tandblekning metod orsakar zingers är fortfarande okänd.

ilningar i tänderna

Ökad ilningar i tänderna är en annan fara som kan uppstå tänder blekning . Denna känslighet tenderar att orsaka smärta och obehag när man äter varm , kall eller mycket söt mat . Detta är vanligtvis en tillfällig fara . Om din blekning behandlingar orsaka känslighet , kan din tandläkare ge dig en desensibilisering gel att tillämpa några minuter före varje behandling , eller strax efter .

Gum Irritation

Irritation i tandköttet kan bero på användning av tandblekningsmedel . Detta orsakas av användning av blekning behandlingar som innehåller väteperoxid . Denna irritation är oftast milda till måttliga , och det varar i flera dagar efter blekning förfarande . Långvarig användning ökar svårighetsgraden av tandköttet irritation .

Emalj Skador

Några huskurer som används för att bleka tänderna lita på ingredienser som innehåller höga halter av syra . Dessa ingredienser ingår citronsaft och jordgubbar . Medan den sura innehållet i dessa ingredienser har en blekande effekt , kan de också vara frätande på tandemaljen , skada den . Dessa skador kan bli permanenta.

Läckage

Om patienten har en sprucken tand , en fyllning eller en hålighet , får bleka läcka in i tanden och skada tandens massa . Detta orsakar svår smärta för patienten . Tandläkaren min nödvändigt att göra en rotfyllning på det skadade tanden .

munhålecancer

Bruce Davidson , MD , FACS , ordförande i Otolaryngologi-huvud och hals kirurgi vid en Washington , D. C. , sjukhus , säger att det kan vara en möjlig koppling mellan tandblekningsmedel och munhålecancer , vilket påverkar tungan och andra mjuka vävnader i munnen . I ett uttalande om säkerheten i tanden whiteners åberopat American Dental Association två rapporterade fall av tungan cancer hos patienter som inte har några identifierbara riskfaktorer för cancer . Uttalandet visar dock att inga andra studier har gjorts som visar ett samband mellan tänderna blekning och cancer .

Previous:nothing Next:parodontit information

Relaterade artiklar


 • hur man vattna munnen efter visdomständerna avlägsnande
 • tecken på tandköttssjukdomar
 • hem botemedel mot dålig andedräkt
 • protes rengöring recept
 • tuggummi smärtlindring
 • tuggummi sjukdomar orsakade av tobak
 • orsaken till tandvärk
 • hur man håller tänderna i huvudet
 • om kvicksilver fyllningar på barn
 • livsmedel som kan bli av dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com