tandköttsproblem orsaker

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-09

Inledning

Institutet för tandvård och Kraniofaciala Research uppskattar att över 80 procent av den amerikanska vuxna befolkningen lider av någon form av tandköttsproblem . Med så många människor som drabbats av denna sjukdom , är det viktigt att förstå vad som orsakar sjukdomar i tandköttet och vad som kan göras för att minska sin svårighetsgrad eller förhindra att det inträffar alls . Friskt tandkött är inte bara en viktig del av god munhygien , utan också är nödvändiga för att säkerställa en sund kropp .

Definition

Tandköttssjukdomar kallas även tandlossning . I denna grupp av sjukdomar är gingivit och parodontit , som kan påverka en tand eller flera tänder . Gum sjukdom orsakas av många saker , men beror huvudsakligen på en uppbyggd av plack , som är en film som täcker tänderna och hamnar bakterier . Dessa sjukdomar kan utlösa en rad frågor , från inflammerat tandkött till infektion och eventuell förlust av ben och andra vävnader som stöder tänderna .

Orsaker

Enligt American Academy of Parodontologi , kan tobak vara en av de viktigaste orsakerna till sjukdomar i tandköttet. Användning av tobaksvaror som cigaretter kan blockera den mängd syre tillgängligt för tandköttet . Denna minskning av syretillförseln orsakar bakterier att växa snabbare på tandköttet , vilket leder till tandlossning.

Genetikerna har funnit att så mycket som 30 procent av befolkningen kan ha en genetisk predisposition för sjukdomar i tandköttet . Även om dessa i den här gruppen kan ha bra tandvård och oral hälsovanor , är det mer sannolikt att kontraktet tandköttsproblem än de som inte utför dessa gener . Genetisk testning är tillgänglig för att avgöra huruvida någon är bärare av genen , som kan vara till hjälp i början av behandlingen av sjukdomen för att minska dess svårighetsgrad .

Stress ligger bakom många sjukdomar , inklusive sjukdomar i tandköttet . Stress hämmar kroppens förmåga att bekämpa infektioner eftersom det dämpar immunsystemet . På grund av den bakteriella egenskaper av plack , kan tandköttssjukdomar vara ett resultat av långvarig stress på kroppen .

Vissa mediciner preventivmedel kan hjärtmedicin och antidepressiva ger benägenhet för sjukdomar i tandköttet . Detta beror på att dessa mediciner orsaka en minskning av salivproduktionen. Saliv är kroppens sätt att ta bort skadliga bakterier från munnen . Så när saliv inte utarbetas bakterierna kvar på tänderna i form av plack , vilket leder till tandlossning.

knyta och slipning av tänderna kan orsaka sjukdomar i tandköttet på grund av den extrema kraft dessa åtgärder utövar på vävnaderna stödjande tänderna . Dessa åtgärder gör att hastigheten på tandköttssjukdomar att öka .

sjukdomar som diabetes och någon sjukdom som dämpar immunförsvaret är viktiga källor till tandköttsproblem . Som med stress , en sjukdom som försvagar immunförsvaret hämmar kroppens förmåga att bekämpa infektion, vilket kan leda till uppkomsten av sjukdomar i tandköttet genom bakteriell uppbyggnad på grund av plack . Dåliga matvanor och fetma också hindra immunsystemet och kan orsaka sjukdomar i tandköttet också.

Hos kvinnor kan tandköttssjukdomar bero på hormonella förändringar. Dessa hormonella förändringar , som ofta sker vid puberteten , under graviditet och i klimakteriet , påverkar vävnader i kroppen , inklusive tandköttet . Tandkött kan vara mer känsliga under hormonförändringar och är mer benägna att utveckla sjukdomar i tandköttet .

Previous:nothing Next:regler när du använder tandställning

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en elektrisk tandborste efter en förkylning
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • hem rättsmedel för att läka Cankerskav
 • hur man väljer en tandläkare
 • hur man får billig tandvård
 • Fråga parodontolog före tandimplantat
 • vad är en parodontal städning ?
 • tandimplantat : biverkningar
 • hur man får akut tandvård
 • hur man kan stoppa en tandvärk naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com